2014. 12. 01. - 08:00

Hogyan kerülj vissza a diéta körforgásába?

Hogyan kerülj vissza a diéta körforgásába?

Mindenkinek vannak időszakai amikor kizökken a diéta mókuskerekéből és ezek után nehéz vissza állni. A következő tippek azonban segíthetnek a visszatérésben.

Főzés

Ha szeretnénk visszakerülni a régi kerékvágásba, akkor először kezdjük azzal, hogy időt szánunk arra, hogy megfőzzünk magunknak. Ezáltal kontrollálhatjuk kalóriabevitelünket és teljes mértékben saját magunkra szabhatjuk étrendünket. Továbbá elkerülhetővé válnak azok a helyzetek amikor rákényszerülünk a silány, hízlaló és egészségtelen gyorséttermi, vagy sarki kisbolt kínálatára.

 

A rohanó életmódhoz főként gyorsan elképzelhető, hordozható ételeket készítsünk

 

Adagok

A saját magunkra való főzés következtében lehetőségünk van az adagok meghatározására is. Egy egyszerű konyhamérleggel mindent szépen ki tudunk porciózni vagy ha nem vagyunk ennyire szigorúak akkor kanalanként is méricskélhetünk. Ezzel kivédhetjük a kiéheztetés és a túlevés problémáját is.

 

Napi rutin

A diétába való visszazökkenést a legjobban a napi rutinunk tudja segíteni. A kizökkenés leggyakoribb oka ugyanis a megváltozott napirend, a különleges, szokásostól eltérően zajló napok, hetek. Így ha sikerül visszakerülnünk a mindennapi kerékvágásba, sokkal egyszerűbb lesz a diétába való visszatérés is.

 

 

Egy kiadós edzés motiválóan hathat az étkezésre is

 

Mozgás

A mozgás rendkívül fontos része a diétának mivel az anyagcsere szinten tartása vagy felpörgetése jelentősen megkönnyíti a kilók leolvasztását. Ha egy kemény edzés után te is úgy érezted, hogy ezt már nem ronthatod el egy csokival vagy egy hamburgerrel, akkor te azok közé tartozol akik számára a mozgás segítség lehet a visszazökkenésben.

 

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.