2015. 02. 21. - 08:00

Hogyan legyél mozgásfüggő

Hogyan legyél mozgásfüggő

Bizonyára hallottál már arról, amikor valaki függővé válik valamely mozgásformától vagy magától a mozgástól. Az endorfintermeléssel kapcsolatba hozható folyamat jelentősen elősegíti bármelyik diétát vagy fogyókúrát zsírégető hatása miatt.

Korai edzés

A korai felkelés és edzés elősegíti a nap frissen elkezdését és azzal a felszabadult és elégedett érzéssel tölt el a nap folyamán, miszerint te már elvégezted a mai mozgás adagodat, míg mások még aludtak.

 

6 hét

A legenda szerint 21 napig kell folyamatosan csinálni valamit ahhoz, hogy szokássá váljon, a kutatók véleménye szerint azonban a sport esetében 6 hét szükséges ehhez.

 

Mozgásforma

Fontos, hogy megtaláld a sok közül azt a mozgásformát, amelyet a legjobban élvezel és a legnagyobb örömet okoz számodra. Így sokkal könnyebb lesz elindulnod edzésre és nem teherként fogod megélni, hanem várni fogod.

 

Érdemes minél több mozgásformát kipróbálni, hogy rájöjj melyik illik a legjobban hozzád

 

Személyi edző

Ha csak a kezdeti szakaszra is bérelsz fel egy személyi edzőt, már rengeteget segítettél magadon, hiszen nem pusztán a helyes gyakorlatsor összeállításában vagy az étrendben tud segíteni, de rendkívül erős ösztönzők és véletlenül sem engedik hogy elszalassz egy alkalmat vagy lazsálj az edzésen.

 

Csatlakozz egy csoporthoz

A csoport közzösség öszetartó ereje a sport esetében is remekül működik. Egy közösen kitűzött cél segít motiválni és húzni egymást előre.

 

Fizess érte

A hosszú távra megvásárolt bérletek, személyi edzés alkalmak vagy a drága sportruhák, cipők, eszközök mind arra sarkallnak, hogy ne hagyd őket kárba veszni és használd.

 

Ha valaki szeret futni, akkor rengeteg lehetősége van különféle futóklubokhoz is csatlakozni a lakóhelye közelében

 

Elérhető célok

Olyan célokat tűzz ki magad elé, amelyeket el tudsz érni a közeljövőben. Ennek nem az a lényege, hogy ne legyenek nagy terveid, vágyaid, - mint például lefutni egy maratont - hanem hogy oszd fel kisebb szakaszokra, mert így közben is lehet sikerélményed.

 

Összekapcsolás

Kapcsold össze a mozgást más programokkal is. Kiváló lehet például együtt elmenni futni a pároddal egy napfényes délutánon vagy tökéletes lehet ha az esti barátnőzést nem egy étteremben tartjátok meg, hanem egy konditerem-wellness párossal összekötve.

 

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.