2022. 03. 23. - 11:50

Ideális húsmentes diétába: szuperétel a gomba

Ideális húsmentes diétába: szuperétel a gomba

Szuperételnek nyilvánították 2022-ben a gombát. Ez a zöldség egyre népszerűbb, különösen, hogy sokan követnek húsmentes étrendet.

Szuperétel lett 2022-ben a gomba. A húsmentes diéták térnyerése közepette igencsak megnőtt a népszerűsége.
 
A New York Times egyenesen „az év összetevőjének” nevezte a zöldséget, amely egyre sikeresebb a növényi alapú étrendet keresők körében.
 
A gombát „új húsként” is említik állaga miatt – jegyzi meg a Forbes magazin.
 
Kétségtelen, hogy a gombának megvannak az egészségügyi előnyei - adaptogénként működnek, enyhítik az krónikus stresszt és a fáradtságot. Erre több kutatás is rámutatott – írta a Scotland Herald.
 
Ideális húsmentes diétába: szuperétel a gomba
Ideális húsmentes diétába: szuperétel a gomba
 
Az élelmiszer népszerűségének köszönhetően egyre inkább új gombatermékek jelennek meg, sőt, ma már sört is készítenek ebből a zöldségből.
 
Angliában egy fiatal természetgyógyász ötlete volt, hogy különféle gombák felhasználásával söröket főzzön, s kihasználja a zöldség gyógyászati ​​erényeit.
 
A londoni székhelyű Fungtn márka kis adagot fecskendezett ezen wellness-fokozókból egy IPA-ba, egy lágerbe és egy trópusi gyümölcsízű referenciába, amelyek mindegyike alacsony alkoholtartalmú – tudatta a Forbes.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.