2014. 11. 02. - 09:00

Így égess több kalóriát séta közben

Így égess több kalóriát séta közben

Aki nem szereti a túlzottan intenzív mozgásokat, az egy könnyedebb sétát is választhat a felesleges kalóriák elégetésére.

1. Karmozgás

A séta közbeni karmunka elősegíti a lendületes mozgást és a kalórák égetését is fokozza.

 

2. Gyors lépések

Az intenzitás növelésének egyik legjobb módja a kis, szapora lépések tétele.

 

Nordic walking (videó forrása: www.youtube.com)

3. Botok

A nordik walking néven ismert sporthoz használt sétáló botok a törzs megmozgatása által 20%-al nagyobb kalóriaégetést tesznek lehetővé a sima gyalogláshoz képest.

 

4. Célok

Egy hosszabb táv megtétele könnyebb, ha az útvonalon bizonyos távonként kijelölünk egy elérendő célt. Például egy pad a kanyarban vagy egy feltűnő, nagyobb fa.

 

5. Cipő

Egy jól megválasztott, kimodottan a saját lábunk anatómai sajátosságainak megfelelő cipő megelőzi az ízületi fájdalmakat, növelve ezáltal a megtett távot.

 

A rendszeres mozgás segíti megőrizni a keringési rendszerünk egészségét

 

6. Egyenes állás

Ha séta közben egyenesen tartjuk magunkat, has-és törzsizmaink megfeszülnek mely szintén hatékonyabb kalóraiégetést eredményez.

 

7. Emelkedő

Az emelkedőn végzett séta intenzívebb lábmunkát igényel, melyben segítségünkre lehet kisebb dombok vagy lépcsők beiktatása sétánk során.

 

(SJ)

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.