2015. 08. 18. - 08:00

Kalóriaszámlálás fogyáshoz és szintentartáshoz

Kalóriaszámlálás fogyáshoz és szintentartáshoz

A kalóriaszámlálás egy igen közkedvelt és egyszerű fogyókúrás módszer, melynek segítségével elkerülhetjük a koplalást, mégis könnyen súlycsökkenést érhetünk el.

A kalóriaszámlálás igen könnyen beépíthető a mindennapi életvitelünkre és úgy érhetünk el súlycsökkenést, hogy nem kell lemondanunk a kedvenc ételeinkről, a lényeg a mértékletesség és az ételek kalória taralmának figyelése. Első lépésként meg kell határozni, hogy mennyi a szervezet számára ideális napi kalória bevitel. Ehhez rengeteg online kalkulátor áll rendelkezésre, amelyekkel pillanatok alatt kiszámolható, hogy mennyi kalóriára van szüksége a szervezetnek. A fogyás beindításához csupán annyi szükséges, hogy az optimális értéket körülbelül 250-500 kalóriával csökkentsük.

A kalóriaszámlálás egyszerű és hatékonyHa az egyik étkezésnél bűnöztük a következőénel alacsonyabb kalóriaértékű ételekkel kompenzálhatjuk

Ha megvan az ideális kalóriakeret, akkor már csak azt kell elérni, hogy az egy napra meghatározott kalóriát ne lépjük át. Fontos azonban, hogy nők esetében 1200 kcal, férfiak esetében pedig 1500 kcal alá nem szabad menni, mert az már egészségügyi szempontból káros is lehet. Bár a fogyókúra során sokszor elcsábul az ember, hogy még lejjebb csökkentse a bevitt kalória mennyiséget, ám ezzel pont az ellenkező hatást érhetjük el. A túlságosan lecsökkentett kalória bevitel miatt csökkenni fog a szervezet anyagcseréje és emiatt beindul az izmok lebontása.

Fogyókúrához és szintentartáshoz is hatékony
Az egészséges ételek kevesebb kalóriát tartalmaznak

A legkönnyebben úgy tudjuk számon tartani, hogy mennyi kalóriát fogyasztottunk egy nap, ha eleinte kalória naplót vezetünk. Ebbe érdemes felvezetni, hogy milyen ételeket és italokat fogyasztottunk, így a nap végén számot vethetünk a napi kalória bevitelünkről. Számos online kalória napló is találunk, amellyel még könnyebben meg a meghatározás. A későbbiekben, ha már ráálltunk egy adott kalória szintre már a naplóra sem lesz szükség, a szervezet ugyanis hamar hozzászokik a csökkentett mennyiséghez is.

 

-BT-

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.