2021. 07. 09. - 09:00

Kardio-jóga is segítheti a fogyást

Kardio-jóga is segítheti a fogyást

Szeretnénk lefaragni a kilóinkból? Amennyiben nem különösebben kedveljük az ugrálós, futós gyakorlatokat, jó hír, hogy a jóga bizonyos ászanái is felérnek egy kardio-mozgással.

Ha szeretnénk súlyt veszíteni, minden bizonnyal a kardio-gyakorlatokat helyeznénk előtérbe. Ez rendben is van, azonban nem mindenkinek felelnek meg a futást, ugrálást magukba foglaló gyakorlatok.
 
Amennyiben a jógát kedveljük, érdemes áttekinteni, mely ászanáival érhetünk el hasonló hatást.
 
Sokan tartják túl lassúnak a jógázást, ám nem árt tudni, hogy jógának is vannak a hagyományosnál intenzívebb formái. A kardio jóga például, amely ugyanolyan előnyöket nyújt, mint a tradicionális, de magasabb intenzitással.
 
Kardio-jóga is segíthet a kilók lefaragásában
Kardio-jóga is segíthet a kilók lefaragásában
 
Tanulmányok kimutatták, hogy a kardio jóga hozzájárul a kalóriák lefaragásához és elősegíti a fogyást.
 
Olyan edzésfajtáról van szó, amely a jógát kardiovaszkuláris vagy kardio gyakorlatokkal ötvözi. Népszerű mozgásforma azoknak, akik szeretik a jóga előnyeit, azonban fokozottabb intenzitásra vágynak.
 
Az indiai filozófiában gyökerező jóga olyan pózokat, légzési technikákat és meditációs gyakorlatokat foglal magában, amelyek rengeteg egészségügyi előnnyel bírnak.
 
A kardio-jóga magába foglalja a jóga mozgásokat, de gyorsabb ütemet és folyamatos mozgást biztosít. Több izmot von be a gyakorlatokba, kihívást jelent a szív- és érrendszer számára.
 
Kardio jóga pózként az alábbi ászanák használhatók: samasthiti, urdhva hatasana, uttanasana, urdvah uttanasana, chaturanga dandasana, urdhva mukha svanasana, adho mukha svanasana, végül újra urdhva uttanasana és samasthiti zárja a sort.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.