2017. 05. 31. - 18:35
Kókuszvirág cukor - egészséges cukor alternatíva?
Mindenki tudja, hogy a cukor mennyire egészségtelen, mégis nap mint nap rengetegen fogyasztják. Vannak azonban más lehetőségek is helyette, mint a növényi édesítők vagy például a kókuszcukor.
Miért érdemes az egészségtelen cukor helyett kókuszvirág cukrot fogyasztani?
Ezt a természetes édesítőszert a kókuszvirág nektárjából nyerik ki hazájában Indonéziában, a Fülöp-szigeteken és Thaiföldön.
Tele van olyan értékes anyagokkal, amikre a szervezetnek szüksége van. Számos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Ilyen többek között a magnézium, a vas, a cink vagy a természetes antioxidánsok.
A kókuszcukor másik előnye, hogy alacsony a glikémiás indexe. Mindössze 35, a kristálycukoré pedig 56-75 között van. Tehát ez a termék nem emeli meg olyan hirtelen a vércukorszintet. Ennek ellenére kalória tartalma igen magas, nem sokban tér el a hagyományos cukorétól, így fogyókúra alatt nem javasolt fogyasztani.
Nevével ellentétben azonban íze nem a kókuszra hajaz, hanem inkább a karamellre. Tökéletes süteményekbe, kávékba és teákba is. Ugyanakkor fontos felhívni a figyelmet a mértékletességre, nem szabad túlzásba esni.
N.O.