2015. 01. 03. - 08:00

Léböjtkúra az év első napjaiban?

Léböjtkúra az év első napjaiban?

Az új év kezdete a megtisztulás jelképe, így mi mással is kezdhetnénk mint egy léböjtkúrával.

 

Mi is az a léböjtkúra? 

Eredete vallási célokra vezethető vissza, amikor sem szilárd sem folyékony táplálékot nem vettek magukhoz a böjtölők. Ez azonban koplaláshoz vezet, mely egyértelműen káros az egészségre. Ennek a koplalásnak a helyét mára a léböjtkúra vette át, mely pusztán a szilárd táplálékok megvonását jelenti, folyadék formájában pedig nyugodtan fogyaszthatunk zöldség és gyümölcsleveket, esetleg zsiradék hozzáadása nélkül készített leveseket és természetesen gyógyteákat és sok vizet.

 

A gyümölcsök és zöldégek kellőképpen előkészítik szervezetünket a böjtre, hiszen viszonylag könnyen emészthetőek

 

Mire jó?

A léböjtkúra segíti megtisztítani a szervezetet a felgyülemlett méreganyagoktól és gyóygszerektől, mely ideális kezdő alapja lehet egy fogyókúrának. Méregtelenítő hatásának köszönhetően az anyagcsere folyamatok felgyorsulnak, a túlsúly csökken, a bőr feszesebbé és tisztábbá válik, a haj pedig fényesebb lesz. Egy ilyen kúra továbbá önfegyelemre szoktat és javítja a testi és szellemi erőnlétet.

 

Mire kell ügyelni?

Fokozatosság

Véletlenül se vágjunk úgy bele egy léböjtkúrába, hogy előző este jól belakmározunk és akkor holnaptól már csak folyadék formájában veszünk magunkhoz táplálékot. Előtte 2-3 nappal már készítsük fel szervezetünket, ne együnk semmi nehezet, zsírosat és legfőképp csak zöldségeket és gyümölcsöket.

 

 

Receptek léböjtkúrához (videó forrása:www.youtube.com)

 

Időtartam

A léböjtkúra bár igen kecsegtető eredményekkel tud szolgálni súlyunkat illetően, nem szabad sokáig csinálni - tekintve, hogy az elvesztett súly csak kis része zsír, nagyrésze víz és a gyomortartalom kiürülése. Az előkészítő napokkal együtt ne legyen több 10 napnál. Fontos tudni, hogy az első 4-5 nap kritikusabb lesz, lefőképp fejfájás és fáradékonyság jelentkezhet a méregtelenítés következtében.

 

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.