2021. 08. 06. - 09:50

Legnépszerűbb fogyókúrák 2021-ben – A top 3 diéta

Legnépszerűbb fogyókúrák 2021-ben – A top 3 diéta

Melyekkel a diétákkal jártak a legtöbben sikerrel? Mely étrendeket kedvelik leginkább 2021-ben azok, akik súlyt szeretnének veszíteni? Vessünk egy pillantást a top fogyókúrára!

A fogyni vágyók többsége mindig szívesen veszi a legújabb diéta-trendeket, melyek talán ígéretesebbek lehetnek számukra a már kipróbáltaknál.
 
Lássuk, melyik a 3 legnépszerűbb, legsikeresebbnek tartott trend 2021-ben.
 
1.Keto „Lite” diéta
 
Ez a fogyókúra-típus a ketózis állapotába készteti a szervezetet, azzal, hogy többnyire zsírt fogyaszt az ember. A teljes étrend 70 százaléka, vagy annál nagyobb része zsír. Az ilyen magas zsírtartalmú ételek gyors fogyást okoztak, mert a szervezet a szénhidrátok (glükóz) égetéséről a zsírégetésre (ketonok) vált át.
 
Több a népszerű diéta, a növényi alapú étrendtől a sok jó zsír fogyasztásáig
Több a népszerű diéta, a növényi alapú étrendtől a sok jó zsír fogyasztásáig
 
A Keto Lite fogyókúra követői általában magas fehérjetartalmú ételeket esznek (ellentétben a hagyományos ketoval, melyben a protein a teljes étrend legfeljebb 20 százaléka), mérsékelt zsírt kiváló minőségű forrásokból szereznek be, például mandulából, kókuszból, avokádóból. Rendkívül alacsony a cukorfogyasztásuk, több mint 4 gramm nettó szénhidrát.
 
2.Immunrendszert támogató étrend
 
Bár intenzitása váltakozó, a koronavírus továbbra is befolyásol minden trendet - az étkezési szokások sem kivételek ez alól. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a járvány idején étkezési irányelveket jelentett be, amelyek hangsúlyozzák a kiegyensúlyozott étrend fontosságát az erős immunitás fenntartása érdekében. Ez magában foglalja az ajánlást, hogy naponta 4 adag gyümölcsöt és 5 adag zöldséget fogyasszunk el.
 
3.Növényi alapú flexitárius étrend
 
A főként növényi alapú étkezés lényege, hogy az emberek étrendjük 90 százalékát növényi alapú táplálékok teszik ki, de nem vetik meg egy-egy ízletes csirkecomb vagy húsgombóc elfogyasztását sem. Különösen fontos azonban a növényi eredetű fehérjék, például a tökmagfehérje, a mandulafehérje, a borsófehérje és a kenderfehérje-fogyasztása.
 
Az adaptogének, beleértve az egész szervezetet támogató összetevőket - például ashwagandha, kurkuma, reishi gombák – szintén igen népszerűek ezen étkezési trendben.
 
Ez a diéta a bolygó számára is előnyös, mivel a növények szén-dioxid-kibocsátása jóval alacsonyabb, mint az állatoké.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.