2019. 02. 10. - 13:15

Lehet gyümölcsöt enni diéta alatt?

Lehet gyümölcsöt enni diéta alatt?
Mindenki tudja, hogy a gyümölcsök nagyon egészségesek, azonban cukortartalmuk miatt a szakemberek nem javasolják diéta ideje alatt, pedig sok fajta elősegítheti a zsírégetést. 

 

A fogyókúra során érdemes elkerülni a sok szénhidrátot és helyette inkább zöldséget, valamint gyümölcsöt kell fogyasztani. Ezekben ugyanis sokkal kevesebb a kalória, ráadásul telis tele vannak ásványi anyagokkal, antioxidánsokkal és vitaminokkal. 
 
Persze sok gyümölcsöt főként este már nem szabad enni diétakor, hiszen vannak olyanok, melyeknek igen magas a cukortartalma.
Joggal merül fel a kérdés, akkor, mik azok, amiket ilyenkor is szabad enni? 
 
A barack rengeteg rostot tartalmaz
 
Sárgabarack
A sárgabarack például rengeteg rostot tartalmaz és gyorsan eltelíti az embert. Egy másik barackfajta, a nektarint szintén hasznos fogyókúra során, ugyanis kevés a kalóriatartalma, plusz kiválóan véd a különböző betegségek ellen. 
 
Szilva
A szilva az egyik legjobb anyagcsere serkentő gyümölcs, mindez köszönhető a magas rosttartalmának. Ez a finom nyár végi gyümölcs rengeteg vitaminnal van tele, így érdemes gyakran fogyasztani. 
 
Körte 
A másik gyümölcs, amit fogyókúra idején is lehet bátran enni, a körte. Nemcsak finom, de alacsony a kalóriatartalma, emellett sok cink, magnézium és vas van benne. 
 
 
Nagy Orsolya
 
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.