2014. 07. 11. - 09:00

Leszámolás a stressz-kilókkal

Leszámolás a stressz-kilókkal

Abban mindenki egyetért, hogy a stressz rossz hatással van szervezetünkre. Fejfájást, emésztési problémákat és plusz kilókat is okozhat. Utóbbi ellen, íme néhány tipp hogyan védekezhetünk.

Népbetegség a stressz és az elhízás (videó forrása: www.youtube.com)

 

Stresszhelyzetben mindenkinek megváltozik a viselkedése és mindenki másképp próbálja meg kezelni, csökkenteni a rá nehezedő nyomást. Sok nő az evésben talál megnyugvást, ami azonban egyenes út a plusz kilók felugrásához. Éppen ezért stresszes időszakban a következő néhány tippet betartva megelőzhetjük vagy minimalizálhatjuk az alakunkban bekövetkező "károkat".

 

Az olajos magvak jó zsírokat tartalmaznak

 

Jó zsírok

Stressz alatt szervezetünk anyagcseréje lelassulhat és másképp bontja le a zsírokat. Ahhoz, hogy az elfogyasztott zsírmennyiség ne egyenesen a combunkra vagy a fenekünkre menjen érdemesebb telítetlen zsírokat fogyasztani, mely koleszterin szint csökkentő és elengedhetetlen a zsírban oldódó vitaminok számára - így szervezetünk jó célokra tudja fordítani.

 

Beosztás

A stressz evés sokakat érintő probléma. Az össze-vissza vagy akár a folyamatos evés elkerülése érdekében osszuk be étkezéseinket és adagjainkat, ezzel elkerülhetjük a felesleges tápanyagbevitelt.

 

A fahéj különösen a gyümölcsök emésztését segíti

 

Anyagcseregyorsítás

A stressztől lelassult anyagcserét felpörgethetjük zöld teával, erős paprikával vagy akár fahéjjal is.

 

Testmozgás

Az étkezések utáni könnyed séta elősegítheti az emésztést és a stressz leküzdésében is hatékony eszköz lehet.

 

(SJ)

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.