2017. 09. 28. - 18:30

Méregtelenítés ősszel is

Méregtelenítés ősszel is
Szakemberek szerint minden évszakváltáskor érdemes elvégezni egy böjtöt, hogy a szervezet újult erővel vághasson neki a melegnek vagy éppen a hidegnek. 

 

Az őszi méregtelenítés rendkívül fontos, hiszen az immunrendszernek fel kell készülnie a hidegebb napokra. Sokkal több vitaminra, ásványi anyagra van szükség, ugyanis kevesebb napfényt kap a test, több betegség éri az embert, ráadásul megszabadulhatunk a felesleges kilóktól. Ezek a kúrák ugyanis fogyasztanak is.
 
 
Mit szabad fogyasztani?
 
Többnyire egy hétig szoktak méregteleníteni. A tudósok szerint az első nap kizárólag folyadékot lehet bevinni. Ezen a napon érdemes gyümölcs- és zöldségleveket fogyasztani. A többi napon váltogatják egymást. Egyik nap például lehet gyümölcsnapot, a másik napon pedig zöldségnapot tartani. Az ősz rengeteg finomságot tár elénk, amik tele vannak vitaminokkal, antioxidánsokkal és persze ásványi anyagokkal. Ezek pedig kipucolják a szervezetet és az immunrendszert megerősítik. A megfelelő folyadékbevitel is rendkívül fontos. A víz mellett javasolt különféle gyógyteákat inni, amelyek megtisztítják a testet a káros anyagoktól.
 
 
 
Fontos azonban megjegyezni, hogy a böjt előtt javasolt orvosi véleményt kikérni. Előfordulhat egyébként fejfájás is, de ilyenkor nem szabad gyógyszerhez nyúlni, hiszen minden kémiai anyagot kerülni kell. Fájdalom esetén egy séta a friss levegőn tökéletes lehet. 
 
 
 
 
 
N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.