2016. 01. 24. - 18:08

Miért fogyasszunk kevesebb cukrot?

Miért fogyasszunk kevesebb cukrot?

Ha valaki úgy dönt, hogy fogyókúrába kezd, a legelső dolog, amit érdemes kiiktatnia az életéből az a cukor. De vajon miért tiltják ennek a sokak által kedvelt édesítőszernek a fogyasztását a szakemberek?

A szakemberek azt mondják, hogy ha a cukrot a tudomány mai állása szerint szeretnék engedélyeztetni, mint új élelmiszert, a szigorú előírásoknak nem felelne meg, így nem engedélyeznék. Sőt, sokan azon az állásponton vannak, hogy a cukor méreg és ugyanolyan függőséget okoz, mint az alkohol. Szervezetünk egyik fő tápláléka a szénhidrát, a finomított cukor azonban rengeteg betegség kialakulásáért felelős. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a cukorrépa cukortartalma 18%, míg a már finomított cukoré 95%. Ez olyan mennyiség, amely szó szerint sokkolja a szervezetünket.

A cukor édes méreg
Ha egészségesen akar élni, iktassa ki életéből a finomított cukrot

De mi történik a szervezetünkben, amikor finomított cukrot eszünk?

A finomított cukrot a szervezetünk nem képes teljes mértékben megemészteni, ezért a megemésztetlen cukor erjedésnek indul. A túlzott cukor mennyiségének feldolgozása érdekében a szervezet inzulintermelésbe kezd, annak érdekében, hogy csökkentse a vércukorszintet. A csökkent vércukorszint farkasétvágyat eredményez, aminek következménye az újabb és nagyobb mennyiségű cukor és szénhidrátbevitel. Ez egy ördögi kör, ezért is hívják fel a szakemberek egyre inkább a figyelmet arra, hogy a cukor úgy hat a szervezetre, mint az alkohol. Függőséget okoz és tökreteszi az egészséget.

Egyes felmérések szerint egy átlag felnőtt naponta 53 teáskanálnyi cukrot fogyaszt el, amely hatalmas mennyiségnek számít. A túlzott cukorfogyasztás túlsúlyhoz vezet, amely betegségek sorát vonzza magával. A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy óvatosan bánjunk a cukorral és próbáljuk visszaszorítani annak fogyasztását.

 

-BT-

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.