2017. 01. 27. - 16:06

Miért rossz a fehér liszt?

Miért rossz a fehér liszt?
Aki szeretne gyorsabban lefogyni, annak érdemes elhagyni a kenyeret és a fehér lisztből készült ételeket és helyette más alternatívákat keresni. Hogy miért?

 

Köztudott, hogy a kenyerek, péksütemények nagy része visszalépést eredményeznek a diétában. Ennek pedig az az oka, hogy a fehér lisztből készült ételek károsak az egészségre és hízlalnak. A finomított liszt készítése során ugyanis elveszik a legtöbb értékes tápanyag. Az biztos, hogy gyorsan felszívódik és hamar eltelít, azonban megemeli a vércukorszintet, ráadásul a szervezet zsírként tárolja el. 
 
 
Természetesen nem kell lemondani a kenyérről és a finom süteményekről, hiszen ma már számos alternatíva létezik. Olyan szénhidrátot érdemes fogyasztani, ami jó hatással bír a szervezetre. Ilyen például a zabliszt, amely tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal, valamint fehérjével. 
 
 
A köleslisztes termékek szintén rendkívül sok ásványi anyagot tartalmaznak, emellett pedig pozitív hatással vannak a bőrre, sőt még az immunrendszert is erősítik. 
A tönkölybúza lisztből készült kenyerek és sütemények tele vannak rostokkal, serkentik az emésztést és még a vérkeringés problémákkal küzdőkön is segítenek.
 
 
N.O.
 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.