2019. 02. 21. - 19:48

Milyen a jó szénhidrát?

Milyen a jó szénhidrát?

A diéták során nem győzik hangsúlyozni a szakemberek, hogy nagyon fontosak a szénhidrátok. Nem mindegy azonban, hogy milyen minőségűek.

Egy normális fogyókúra során az emberek esznek szénhidrátokat, de persze olyat, amely jót tesz a szervezettel. Természetesen nem csokoládét és fehérkenyeret fogyasztanak ilyenkor, hiszen akkor megnézhetnék magukat, a kilók nem igen tűnnének el. Éppen ezért fontos a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás.
 
Fontos a szervezetnek a jó szénhidrát
Fontos a szervezetnek a jó szénhidrát

A szakemberek szerint olyan gabonákat, illetve olajos magvakat kell fogyasztani, amelyek tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és persze rostokkal.

Sokan javasolják például a kuszkuszt, a bulgurt, vagy a teljeskiőrlésű, illetve rozs kenyeret. Itt azonban fontos megjegyezni, hogy legalább hetven százalékban egészséges lisztből kell készülnie a pékárunak. Ezen túlmenően tanácsolt olyan magvakat fogyasztani kis mértékben, mint például a dió, a mandula, a kesudió vagy a pisztácia.
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.