2019. 02. 21. - 19:48
Milyen a jó szénhidrát?
A diéták során nem győzik hangsúlyozni a szakemberek, hogy nagyon fontosak a szénhidrátok. Nem mindegy azonban, hogy milyen minőségűek.
Egy normális fogyókúra során az emberek esznek szénhidrátokat, de persze olyat, amely jót tesz a szervezettel. Természetesen nem csokoládét és fehérkenyeret fogyasztanak ilyenkor, hiszen akkor megnézhetnék magukat, a kilók nem igen tűnnének el. Éppen ezért fontos a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás.
Fontos a szervezetnek a jó szénhidrát
A szakemberek szerint olyan gabonákat, illetve olajos magvakat kell fogyasztani, amelyek tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és persze rostokkal.
Sokan javasolják például a kuszkuszt, a bulgurt, vagy a teljeskiőrlésű, illetve rozs kenyeret. Itt azonban fontos megjegyezni, hogy legalább hetven százalékban egészséges lisztből kell készülnie a pékárunak. Ezen túlmenően tanácsolt olyan magvakat fogyasztani kis mértékben, mint például a dió, a mandula, a kesudió vagy a pisztácia.
Nagy Orsolya