2018. 03. 18. - 17:47

Munkahelyi stressz=elhízás?

Munkahelyi stressz=elhízás?
Friss kutatások szerint a munkahelyi idegesség nagyban befolyásolhatja a testsúlyt. 

 

A Rochesteri Egyetem szakemberei nemrégiben nagy gyárakban dolgozó embereket vizsgáltak meg, akiknek java része középkorú, fehér bőrű, házas volt  és legalább középfokú végzettséggel rendelkeztek. A vizsgálatban résztvevők nem igazán sportoltak, leginkább a televíziót nézték. A felmérésből kiderült, hogy a napi több órás tévézés növelte az elhízás kockázatát. Egyelőre még nem tudják pontosan, hogy ezt mi okozhatja, de a szakemberek úgy vélik, hogy a stressz az okozója. 
 
Munkahelyi stressz=elhízás?
 
Ezek a dolgozók a mindennapi tipikus munkahelyi stressznek vannak kitéve. A tévézés pedig csak ront a helyzeten, hiszen ahelyett, hogy sportolnának, pihennek és általában ilyenkor zsírosabb ételeket is fogyasztanak. A munkában ugyanis nem igazán van idejük rendesen étkezni. Legalább is a kutatás erre enged következtetni. 

Tehát a stressz közvetett módon függ össze az elhízással. Fontos lenne, hogy az emberek inkább olyan programot válasszanak munka után, amely segít abban, hogy levezessék a feszültséget.

 

N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.