2020. 03. 07. - 11:40

Nassolj kalóriaszegényen

Nassolj kalóriaszegényen

Sajnos nassolni mindenki szeret. Nem mindegy azonban, hogy mit. Napjainkban már számos egészséges finomság közül lehet választani. 

Mindenkinél előfordul olykor, hogy elcsábul és neki esik egy zacskó chipsnek vagy egy tábla csokinak. Amikor az üzletben a nassolnivalók előtt állunk, érdemes egy pár polccal odébb menni és megkeresni azokat a finomságokat, amelyek kevésbé hízlalnak. 

Gyümölcsöt például mindig jó fogyasztani, hiszen a többségük alig tartalmaz kalóriát és telis tele vannak a szervezet számára szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Az esti órákban azonban nem érdemes nassolni, ugyanis magas a cukortartalmuk. 
Az olajos magvakat is ajánláják a szakemberek, így például a diót, a mandulát vagy a kesudiót. Bár magas a kalóriatartalmuk, mégis rengeteg tápanyagot tartalmaznak és még a gyomornak is jót tesznek. 

 

A müzli is kiváló a chips helyett tele gyümölcsökkel

 

Az aszalt gyümölcsökkel szintén vigyázni kell, mert sok cukrot tartalmaznak, ennek ellenére igencsak egészségesek és mértékkel kell fogyasztani. Egyébként olykor a csokoládra sem kell nemet mondani, csupán arra kell oda figyelni, hogy 70 százalékos kakaótartalmú legyen legalább, tehát étcsokoládé. 

 

Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.