2020. 05. 29. - 10:17

Ne együk ezeket a diétás ételeket, ha fogyás a célunk!

Ne együk ezeket a diétás ételeket, ha fogyás a célunk!

Aki fogyni szeretne, igen sok dologra képes célja elérése érdekében. Első lépésben például diétás ételeket szerez be. Csakhogy ez sajnos csalóka – nem biztos, hogy ezek az élelmiszerek hatékonyak és biztonságosak.

A fogyás napjainkban hatalmas iparág, rengeteg szereplővel. Nagyon sokan kínálnak a boltok polcain diétás ételeket, termékeket, melyek mindegyike gyors és hatékony súlyvesztést ígér.
 
De vajon valóban biztonságosak és működőképesek ezek a termékek?
 
Aki fogyni szeretne, általában igyekszik mindent megtenni ennek érdekében, s be is vásárol diétás ételekből A legtöbb ilyet egészségesként kínálják, de nem teljesen azok. Lássuk, miről van szó.
 
1.Cukormentes kekszek: ezek általában csak a nevükben azok. A kekszek fruktózt tartalmaznak, glükózt és kukoricaszirupot, melyek mind a cukor fajtái. Ha nem égetjük el őket, zsírrá alakulnak a testben. Vagyis a cukormentes jelző félrevezető. Megehetünk egy teljes csomaggal, abban a tudatban, hogy nem befolyásolja a súlyunkat – pedig ez tévedés.
 
Cseppet sem mindegy, mi van abban a joghurtban és kekszben
Cseppet sem mindegy, mi van abban a joghurtban és kekszben
 
2.Zsírmentes öntetek: a zsírmentesként feltüntetett öntetek adalékanyagokkal és tartósítószerekkel vannak tele. Közülük egyesek még ártalmasak is lehetnek az egészségre. Szervezetünknek szüksége van az öntetekben levő zsírra, hogy felszívják a saláta tápanyag-tartalmát. Érdemesebb a normál változatokat használni. Sajátot is készíthetünk, citrom és balzsamecet alkalmazásával. Csak ne vigyük túlzásba (ezt se).
 
3.Zsírmentes joghurt: a joghurt egészségügyi szempontból ajánlott élelmiszer. Probiotikumokkal látják el a szervezetet és számos egészségügyi előnnyel járnak. A nem zsírosként feltüntetett verziók azonban könnyen tartalmazhatnak mesterséges ízesítőket, melyek azért kerülnek a joghurtba, hogy fokozzák az ízét. Nincs előnyök a táplálkozás szempontjából, s nem segítenek fogyni.
 
4.Zsírmentes vaj: ez többnyire tiszta margarin, amely egyáltalán nem természetes étel. A margarint a hidrogén növényi olajhoz adásával készítik. Transzzsírral telített, ami extrém mértékben egészségtelen.
 
Vajpótlókat szintén tartalmaz. Lényegében még csökkentheti is az immunitást.
 
Jobb, ha helyette mérsékelt mennyiségben vajat fogyasztunk. A-vitamin és szelén tartalma jót tesz. Ha figyelünk a megfelelő bevitelre, nem fogunk hízni tőle.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.