2014. 08. 02. - 09:00

Néhány dolog az akupunktúráról

Néhány dolog az akupunktúráról

Az akupunktúráról, mint alternatív gyógymódról már sok mindent olvashattunk de bizonyára mindenkiben felmerülnek kérdések, melyek még mindig megválaszolatlanok.

A kínai orvoslás és az akupunktúra (videó forrása: www.youtube.com)

 

Az akupunktúra ősi kínai gyógymód, amellyel testi és lelki megbetegedések hosszú sorát kezelik hatékonyan évezredek óta. Átfogó diagnosztikus és terápiás eljárás, melyben a gyógyhatást a bőr meghatározott pontjainak tűszúrással való ingerlése - mechanikus ingerlés - idézi elő.

 

Lehet érezni a szúrásokat?

A legtöbb esetben nem, de előfordulhat némi csípés szerű fájdalom vagy bizsergető érzés kialakulása. Abban az esetben ha erősebb fájdalom következik be egy-egy tű behelyezésekor, akkor annak igazításával a fájdalom megszüntethető.

 

Az akupunktúrás tűk kinézete

 

Milyen tűkkel vézik?

Az akupunktúrás kezeléseket nem a hagyományos orvosi tűkkel végzik. Ezek teljesen mások, kimondottan erre a célra kialakított speciális tűk, melyek jóval hosszabbak és vékonyabbak.

 

Mitől függ, hogy hova szúrják őket?

A kezelés azon az elven alapul, hogy a szervezet különböző energiavonalakon keresztül kapcsolódik az adott szerveinkhez. Így a kezelést a legtöbb esetben nem ott végzik ahol az elmúlasztani kívánt fájdalom jelentkezik, hanem a test egy távolabbi pontján - mely majd az energiavonalakon keresztül visszahat a fájdalmas területre.

 

A kínai orvoslás a szervezet energiahálózatán keresztül gyógyít

 

Azonnal segít vagy csak egy bizonyos idő elteltével?

A kezelés kimenetele és hatása egyénenként eltérő. Vannak akiknek már az első kezelés enyhülést jelent, vannak azonban akiknek több kezelésre van szüksége a gyógyuláshoz.

 

(SJ)

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.