2015. 07. 27. - 16:14

Nem fontos lemondani a finom falatokról

Nem fontos lemondani a finom falatokról

Sokan vannak, akik azért nem akarnak hozzákezdeni egyik diétához sem, mert nem tudnak lemondani a finom falatokról. Számukra is van megoldás.

Az egyik legkönnyebben betartható és legegyszerűbb fogyási módszer az úgynevezett felezett diéta. Ennél a diétánál nincs olyan megkötés, hogy mikor mit lehet fogyasztani, nem kell kalóriát számlálni csupán egyetlen, egészen egyszerű szabályt kell betartani. A legfontosabb, hogy minden étkezésnél feleakkora adagot kell enni, mint amekkorát korábban. Teljesen mindegy, hogy milyen ételt fogyasztunk, legyen az egy egyszerű szendvics, egy meleg étel vagy akár desszert .

Fontos a folyadékbevitel
A diéta hatékonyságát jelentősen segíti a megfelelő folyadékbevitel

Fontos azonban megjegyezni, hogy a folyadék bevitelre nem vonatkozik a felezés. Mint minden diétánál, ennél is nagyon fontos, hogy legalább napi 2 liter folyadékot igyunk. Javasolt elhagyni vagy legalább felére csökkenteni a cukros üdítők és az alkohol fogyasztását. Amennyiben egyes ételekhez italokhoz cukrot teszünk, javasolt a hozzáadott cukor mennyiségét is felére csökkenteni.  A diéta még azok számára is könnyedén betartható, akik nagyon szeretik a hasukat és egyik finomságról sem szeretnének lemondani.

Kis tányér nagyobbnak tűnő adagogHa kis tányérba tesszük az adagok többnek tűnnek

Természetesen ebben a diétában is van nehézség, hiszen az ember hozzá van szokva egy bizonyos adaghoz és ha annál kevesebbet eszik, akkor úgy érzi nem lakott jól. Pár nap alatt azonban a szervezet könnyedén hozzászokik a csökkentett adagokhoz és el fog múlni az állandó éhségérzet. Ha kicsit szeretnénk az agyunkat becsapni, akkor tálaljunk kisebb tányérra, hiszen a fele adaggal egy kisebb tányér tele rakható, így vizuálisan többnek tűnik az étel.  

 

-BT-

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.