2013. 09. 28. - 09:00

Okostelefonos segítség a fogyókúrában

Okostelefonos segítség a fogyókúrában
Az okostelefonok korában, amikor már mindenre van alkalmazásunk, miért ne hasznánnk a fogyókúránk segítésére is?
Számos alkalmazás létezik már, melyekkel nyomon követhetjük egészségi állapotunkat. Ezek közül most hárommal fogunk foglalkozni, melyek kimondottan a fogyókúránkat segítik meg nagymértékben. Ilyen például az egyik itthon is sokak által használt runkeeper alkalmazás.

1. Kalóriaszámolás

Több alkalmazást is találhatunk, mely tápanyagadatbázisában a legtöbb ismert étel benne van kalóriaértékkel együtt, így nincs más dolgunk mint beírni az elfogyasztott étel nevét és a mennyiséget és megkapjuk az elfogyasztott kalória számát. Így megfelelően nyomon követhetjük a napi fogyasztásunkat. Sajnos magyar formában még nem igazán elérhetőek okostelefonra szabva, ám az itthon is ismert myfittnespal alkalmazás csekély angoltudás mellett is tökéletesen használható erre a célra.

myfittnespal

A myfittnespal alkalmazással sporttevékenységeinket is rögzíthetjük


2. Sport tevékenység naplózás

A sport alkalmazások főként a futókat érintik, ugyanis rendkívül hasznos információkkal tud szolgálni számukra. Ha telepítéskor megadjuk az alapadatainkat (kor, súly, magasság), futás előtt pedig elindítjuk, a végén megtudhatjuk a megtett táv pontos hosszát, a legjobb km/perc időnket, és a körülbelüli elégetett kalóriát.

runkeeper

Runkeeper alkalmazás főként futások naplózására


3. Testsúly kalkulátor

A testsúly kalkulátor alkalmazásokban a súlyunkat naplózhatjuk. Szintén az alapadataink megadásával kell kezdeni, majd beállíthatunk egy elérendő célt, ahány kilót szeretnénk elérni. Ha a fogyókúránk során mindig bevisszük az éppen mért testsúlyunkat, mindig ki fogja jelezni, hogy mennyi van még hátra, továbbá BMI-t is számol mellé. Ilyen alkalmazás például a "súlypont".

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.