2015. 06. 04. - 09:08

Romlott a hízási arány hazánkban

Romlott a hízási arány hazánkban

Magyarországon a 80-as évek óta növekedett az elhízott emberek száma.

Minden évben május 22-én van az a nap, amely az európai elhízás ellen szól. Kiderült, hogy hazánkban 1,5 millió ember van csak, aki rendszeresen végez valamilyen testmozgást. A lakosság legalább 44 százaléka sosem sportol.

Növekedett az elhízás aránya

Növekedett a kövér emberek száma hazánkban

Több eredmény kimutatta, hogy ötmillió magyarnak van súlytöbblete, ami a fenti adatokat olvasva egyáltalán nem meglepő. Magyarországon a felnőttek 65 százaléka túlsúlyos, ami a nők esetében 62, a férfiaknál pedig 67 százalékot jelent. Ennek pedig egészségügyi következményei is vannak.

sportolás

Érdemes rendszeresen sportolni

Kiderült az is, hogy 2014-re az elhízottak száma megduplázódott a 80-as évekhez képest. Akkor még csak 16 százalék számított elhízottnak. Érdemes oda figyelni és rendszeresen sportolni, legalább fél órát az egészség és a jó alak megőrzése érdekében. Persze emellett étkezni is megfelelően kell, kerülni a zsíros ételeket, több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani.

 

N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.