2021. 07. 23. - 10:20

Segíthet a fehér csoki fogyni?

Segíthet a fehér csoki fogyni?

Ma már nem titok, hogy a csokoládé fogyasztásának kedvező hatásai is vannak a szervezetre nézve. Egy új tanulmány szerint a fehér csokinak is, mely segíthet zsírt égetni.

Valószínűleg minden csokiimádó örülni fog: egy közelmúltban végzett tanulmány rámutatott, hogy a fehér csokoládé is segíthet zsírt égetni.
 
Az étcsoki előnyeiről már korábban is hallhattunk – amely hozzájárul a fogyáshoz. Számos tanulmány mutatta ki, hogy egy kocka étcsokiban megvan a sóvárgás és az étvágy enyhítésének képessége.
 
Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a fehér csokinak is vannak hasonló jótékony hatásai.
 
Segítheti a fogyást a fehér csoki, ha jókor fogyasztjuk
Segítheti a fogyást a fehér csoki, ha jókor fogyasztjuk
 
Ha a fehér csokoládét reggel, egy szűk időintervallumban fogyasztjuk, segít a fogyás támogatásában. A kutatók szerint – akik tanulmányukat menopauzán átesett nőkön végezték – a vércukorszint kordában tartásához is hozzájárul.
 
A The FASEB Journal szaklapban megjelentetett tanulmányt a Brigham és a spanyol Murcia Egyetem szakértői készítették. Ellenőrzött, keresztezett vizsgálat volt, melyben 19 posztmenopauzás hölgy vett részt, akik vagy reggel ettek 100 gramm csokoládét (az ébrenlét után 1 órán belül) vagy éjjel fogyasztották el ezt (lefekvés előtt 1 órán belül).
 
A szakemberek négy érdekes megállapítást tettek.
 
Az egyik, hogy a fehér csokoládé fogyasztása reggel vagy este nem vezetett súlygyarapodáshoz.
 
A reggeli órákban megevett, nagy mennyiségű csokoládé elősegítheti a zsírégetést és csökkentheti a vércukorszintet.
 
Az este/éjszaka fogyasztott csokoládé megváltoztatta a másnap reggeli pihenés minőségét és az anyagcserét.
 
Nemcsak az számít, hogy mit eszünk, hanem az is, mikor – hívta fel a figyelmet dr. Frank A.J.L Scheer, hozzátéve, hogy ez nagymértékben befolyásolhatja a testtömeg szabályozásában szerepet játszó fiziológiai mechanizmusokat.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.