2020. 03. 08. - 11:45

Tényleg nem lehet este enni?

Tényleg nem lehet este enni?
Ki ne hallotta volna, hogy este hat után semmit nem szabad enni. De vajon ez az állítás megállja a helyét vagy csupán tévhit?

 

Vajon jobb éhesen lefeküdni aludni, mintha ettél volna? A kérdésre nem teljesen van egyértelmű válasz, hiszen minden ember más. A szakértők szerint azonban van megoldás, méghozzá meg kell találni a középutat. 
Ha valaki éhezteti magát, az nem túl egészséges, sőt kifejezetten rosszat tesz a szervezettel, hiszen utána falás rohamok is jelentkezhetnek, a test pedig elraktározza az ételt. Ez pedig akár hízáshoz is vezethet.
 
 
Mit érdemes tenni?
Természetesen lehet este is enni, hiszen éhesen sem jó lefeküdni. Arra azonban ügyelni kell, hogy mit és mikor. Ha csak este tízkor fekszel le aludni akkor hétkor még simán belefér például egy saláta. Ami fontos, hogy vacsorára olyan ételeket kell fogyasztani, melyeknek alacsony a kalóriatartalma és nem tartalmaznak szénhidrátot.
 
 
 
Nagy Orsolya
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.