2014. 10. 18. - 08:00

Testmozgás könnyítése

Testmozgás könnyítése

A rendszeres mozgás előfordulhat hogy monotonná és unalmassá válik. Ennek elkerülésére azonban remek trükkjeink vannak.

Zene

A zene az egyik leghatékonyabb motivációs eszköz sport során. A zene különböző hangulatokat képes kiváltani belőlünk, így egy jól megválasztott szám nem csak az unalmat űzi el egy hosszú kardió alatt, de még a teljesítményünket is fokozhatja. Telefonunkra vagy zenelejátszó eszközünkre érdemes összeállítani egy külön lejátszási listát mozgáshoz.

 

Ha nincsenek saját motiváló zenéink, interneten is számos gyűjteményt találhtunk

 

Társaság

Együtt mindent jobb csinálni, mint egyedül. Ez a mozgásra is igaz. Egy edzőpartnerrel kisebb az esélye az edzések kihagyásának, valamint egymást segítő, motiváló hatása is van. Mindemellett pedig ezáltal összevonhatjuk a társasági életünket az egészséges testmozgással, mely hatékony időszervezést tesz lehetővé.

 

Tervezés

A sportolással töltött időt egybe köthetjük az aznapi, másnapi, vagy akár az egész hetes teendőink megtervezésével. A megtervezett tennivalók segítenek az idő hatékony beosztásában és rendezett, kiegyensúlyozott gondolkodást eredményeznek. Mozgás során pedig nem csak tennivalóinkat, de saját gondolatainkat érzéseinket is van lehetőségünk tisztázni, rendbe tenni.

 

biciklizés

A mozgásformák és az útvonalak váltogatása is jó ellenszere lehet az unalomnak

 

Változatosság

Ha valaki sokáig ugyanazt a mozgásformát űzi, nem csoda ha beleun. Éppen ezért megfelelő időközönként célszerű mozgásformát változtatni, vagy ha ahhoz túlságosan ragaszkodunk, akkor egy puszta környezetváltozás is szolgálhat új impulzusokkal - például egy új útvonal futás során.

 

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.