2018. 02. 15. - 13:10

Tévhitek az anyagcseréről

Tévhitek az anyagcseréről
Sokan nem is gondolnák, hogy az anyagcsere mekkora mértékben befolyásolhatja a fogyást. 

 

Rengeteg a tévhit azzal kapcsolatban, hogy mekkora mértékben számít a súlyvesztésben a gyors emésztés. Sokan például abban a hitben élnek, hogy a reggelinek köszönhetően felpörög az anyagcseréjük. Ez azonban nem így van, de kétségkívül fontos az első étkezés. Csupán a folyamatok tíz százalékát teszi ki. 
 
A rostban gazdag italok segítik az anyagcserét
 
Ezen felül az az állítás is hamisnak bizonyul, hogy a többször, de kevesebb étkezés többet ér. Sokakban megfogalmazódik az a gondolat is, hogy a magas intenzitású interval edzés is javíthat az emésztésen. Ez szintén nem igaz, bár az tény, hogy a kalóriaégetést növeli. Többnyire egyébként a súlyzós edzések segítenek fokozni az anyagcserét. 
A szakemberek szerint a leginkább azon múlik a dolog, hogy ki mit fogyaszt. Érdemes rostban gazdag ételeket enni, mint például gyümölcsöket, de gyógyteákat is javasolt inni, valamint rengeteg folyadékot. Természetesen emellett a genetika is szerepet játszik.
 
 
N.O.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.