2018. 02. 07. - 16:17

Több évvel rövidíti meg az életet az elhízás

Több évvel rövidíti meg az életet az elhízás
Egy nemrégiben napvilágot kutatás eredménye szerint akár nyolc évvel előbb halhatnak meg azok az emberek, akik túlsúllyal rendelkeznek. 

 

Az elhízás az egész életet tekintve rengeteg kárt okozhat. Szakemberek egy csoportja számítógépes modell segítségével derítették ki, hogy mekkora bajt hozhat a túlsúly. Eredményeik ugyanis arra engednek következtetni, hogy az olyan betegségek, mint például a szívbetegségek vagy a diabétesz akár 19 évnyi problémát is okozhat. Ráadásul azok az emberek, akiknek a testtömeg-indexük több mint 35 az életük is rövidebb ideig tarthat.Mégpedig nem kevéssel mintegy nyolc évvel. Azok pedig, akiknek 25-35 között van a számuk három évvel előbb halhatnak meg a vártnál. 
 
Több évvel rövidíti meg az életet az elhízás
 
Fontos még időben elkezdeni az egészséges életmódot és megelőzni az elhízást és a vele járó betegségeket. A szakemberek úgy vélik, sosincs késő elkezdeni úgy élni, hogy az sokáig tartson.
 
N.O.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.