2021. 04. 28. - 15:00

Top 3 tipp a valóban hatékony fogyásért

Top 3 tipp a valóban hatékony fogyásért

Kétség sem fér hozzá, manapság az internet és számos lap is tele van fogyasztó tippekkel, ám kevés az olyan közöttük, melyeket valóban tudományos bizonyítékok támasztanak alá. Lássunk 3 ilyet!

Aki fogyni szeretne, kétségbeesett pillanataiban a legvadabb ötleteket is kipróbálná. Nem szabad azonban mindent elhinnünk és egészségtelen diétákkal sanyargatnunk magunkat – különösen, hogy ezzel egészségünket is veszélybe sodorjuk.
 
Az évek alatt a kutatók számos stratégiát találtak azonban hatékonynak a fogyás elérésében. Hozzá kell tenni: ezek a módszerek nem gyors, de hatásos súlyvesztést eredményeznek.
 
Lássuk a top tippeket.
 
1.Igyunk vizet – főleg étkezés előtt!
 
Az ivóvíz valóban segíthet a fogyásban – az anyagcserét ugyanis 24-30 százalékkal képes fokozni 1-másfél óra alatt, vagyis több kalóriát adunk le.
 
Az evés előtti vízivás rengeteget segít abban, hogy kevesebb kalóriát fogyasszunk
Az evés előtti vízivás rengeteget segít abban, hogy kevesebb kalóriát fogyasszunk
 
Egy tanulmány szerint fél liter víz elfogyasztása körülbelül fél órával evés előtt segít a diétázóknak kevesebb kalóriát megenni, s 44 százalékkal több súlyt veszítenek, mint akik nem isznak vizet.
 
2.Együnk tojást reggelire!
 
A tojás fogyasztása számos előnnyel járhat, beleértve a fogyás elősegítését. Kutatók bebizonyították: amennyiben tojással helyettesítünk egy gabonaalapú reggelit, kevesebb kalóriát eszünk a következő 36 órában, s több súlyt, illetve több testzsírt is veszítünk.
 
3.Igyunk kávét!
 
A kávét igazságtalanul szólják le – a minőségi kis fekete ugyanis antioxidánsokkal van tele és számos egészségügyi előnnyel járhat.
 
Tanulmányok szerint a kávéban levő koffein 3-11 százalékkal felpörgeti az anyagcserét, a zsírégetést pedig 10-29 százalékkal fokozza. Ehhez azonban az szükséges, hogy cukor és egyéb, kalóriás kiegészítők nélkül fogyasszuk, mert ezzel elrontjuk a kávé figyelemreméltó előnyeit.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.