2021. 06. 11. - 11:00

Top 5 tipp, hogy biztos legyen a fogyás

Top 5 tipp, hogy biztos legyen a fogyás

A hatékony fogyáshoz általában nem drasztikus diéta vezet, hanem az életmódváltás. Íme 5 tipp, amellyel valóban biztos a fogyás.

Amikor immár sokadszorra semmilyen gyors diéta nem segít, érdemes elgondolkodni azon, nem lenne-e jobb a fokozatos, de egészséges fogyás. Ennek az életmódváltás a legjobb módja.
 
Íme az az 5 tipp, amely garantálja a kilók lefaragását, s közben egészségesek is maradunk.
 
1.Együnk többségében otthon főzött, tápláló ételeket: tekintsünk minden étkezésre úgy, hogy értékes dolgokkal tápláljuk magunkat. Készítsük természetes összetevőkkel ételeinket, friss zöldségekkel, gyümölcsökkel kísérve. Kerüljük a feldolgozott, előre csomagolt élelmiszereket, amennyire csak lehet. Főzzünk egészséges olajokkal: kókuszolajjal, mustárolajjal, olíva olajjal vagy ghee-vel.
 
A hatékony fogyáshoz érdemes otthon készíteni egészséges és tápláló ételeket
A hatékony fogyáshoz érdemes otthon készíteni egészséges és tápláló ételeket
 
2.Gyakoroljunk porció-kontrollt: még desszert fogyasztásakor is érdemes figyelni az adag méretére. Elégítsük ki édesség iránti vágyunkat, de okosan: csak a sütemény felét együk meg vagy a több van, mindből együnk 2-2 falatot.
 
Mindig együnk lassan, jól megrágva a falatokat, s együnk fele annyit, amennyit korábban. Ha még éhesek vagyunk, fogyasszunk olyasmit, aminek nincs nagy szénhidrát- és kalóriatartalma.
 
3.Legyünk aktívak fizikailag: iktassunk be a hetünkbe 3-4-szer félórányi mozgást, leginkább kardio jellegűt. Próbáljuk elérni, hogy minden nap meglegyen a 10 ezer lépés. Ne terheljük azonban túl a testünket, adjunk időt magunknak a pihenésre is.
 
4.Ne stresszeljünk túl sokat: ezzel a módszerrel a súlycsökkenés lassúbb, de kevésbé hatékony, ha közben stresszelünk. Ha magas a kortizolszint, az hízáshoz vezethet. A meditáció, a mozgás, a zenehallgatás, megfelelő alvás és a kiegyensúlyozott étrend  sokat segít a stressz kezelésében és a stressz csökkentésében.
 
5.Aludjunk jól! A jó alvás nemcsak a fogyás, hanem az egészséges immunitás szempontjából is fontos. Aki nem alszik megfelelően, az kimerült lesz a nap folyamán és többször tapasztal sóvárgást különféle ételek után.
 
Koncentráljunk arra, hogy mindig meglegyen a kellő mennyiségű, kielégítő alvás (6-8 óra éjszakánként). Ha képtelenek vagyunk ennyit aludni vagy alvászavaraink vannak, forduljunk alvásszakértőhöz.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.