2019. 04. 30. - 12:55

Valóban fogyaszt a házimunka?

Valóban fogyaszt a házimunka?
Sokan azt gondolják, hogy a otthoni takarítás is hozzájárul a fogyáshoz, hiszen ilyenkor is mozog az ember, de kutatók szerint ez kevés. 
 
Egy friss tanulmány azt kutatta, hogy valóban testmozgásnak számítanak vagy sem a különféle házimunkák, így például a takarítás, a barkácsolás vagy akár a kertészkedés. Sajnos nem azt az eredményt kapták, aminek az emberek örülnének.
Mint azt megállapították, azok az emberek, akik csak otthon mozognak kövérebbek, mint azok, akik szabadidős tevékenységet folytatnak. A szakemberek különösen nőket vizsgáltak.
Szerintük fontos, hogy ne csapják be magukat azzal, hogy a takarítás is elegendő mozgás.
 
hazmunka
Valóban fogyaszt a házimunka?
 
 A lényeg, hogy nem elég otthon takarítani, barkácsolni ahhoz, hogy megszabaduljunk a felesleges kilóktól. Ez mellett mindenképp szükséges valamilyen mozgás, amely segíthet a fogyásban. A szakemberek azt javasolják, hogy aki nyárra szeretne jól kinézni, az már most kezdje el sportolni és oda figyelni az étkezésre is. Ráadásul egészségügyi szempontból is hasznos.
 
 
N.O.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.