2014. 11. 17. - 08:00

Változatos testmozgás

Változatos testmozgás

A mindig egyforma testmozgás nem csak számunkra, de a testünk és izmaink számára is unalmassá, megszokottá válhat.

A monoton testmozgást izmaink is megérzik és egy idő után már nem reagálnak úgy a terhelésre mint azelőtt. Azt fogjuk tapasztalni, hogy egy eddig jól bevált és fejlődést mutató edzéstervünkkel már nem érünk el olyan eredményeket, mint régen. Ennek oka, hogy az izmaink hozzászoknak a terheléshez és a további fejlődéshez nehezebb gyakorlatok, nagyobb súlyok, vagy egy teljesen más fajta mozgásforma szükségeltetik. Ennek érdekében több mindent is tehetünk.

 

A kardió mozgásokat remekül egészítik ki a súlyzós edzések

Változatos gyakorlatok

Konditermi edzés során bizonyos időközönként érdemes váltakoztatni a gyakorlatsorokat, ezáltal elkerülhető a hozzászokás. Általában 2-3 havonta szokták javasolni a váltást. Ennek során ugyanazokat az izmokat másfajta gyakorlatokkal tudjuk megedzeni és ezáltal fejlődésre bírni.

 

Különböző mozgásformák

A mozgásformák váltogatása is megoldást jelenthet, mely a monotonitást is segíti elűzni. A mozgásformákat remekül lehet ötvözni is, hiszen jól megválasztva remek kiegészítői lehetnek egymásnak.

 

Az izmok fejlődéséhez intenzív terhelésre van szükség

 

Nehezebb súlyok

A súlyok emelésével is fokozhatjuk a terhelést, mivel nagyobb erőkifejtésre van szüksége izmainknak hozzá. Nem javasolt azonban csak ezzel a módszerrel dolgozni, hiszen a változatosság elménknek és testünknek is egyaránt fontos.

 

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.