2016. 01. 09. - 18:34

Van értelme a villámdiétáknak?

Van értelme a villámdiétáknak?

Az ünnepi időszakban szinte mindenkire rakódik némi súlyfelesleg, ezért is élik legnagyobb virágkorukat a villámdiéták az év elején, illetve tavasszal.

Az egyik leggyakoribb újévi fogadalom, a „diétázni fogok” és a „nyárra lefogyok”, ám ez sokkal nagyobb erőfeszítést igényel, mint ahogy azt a fogadalmat tevők gondolnák. A legtöbben azonnali eredményt szeretnének, ezért fordulnak a villám diétákhoz. A villám diéták egyszerűek és gyors fogyást ígérnek, ám sokkal nagyobb kárt okoznak, mint amennyi hasznot.

Ne higgyünk a villámdiétának
A villámdiéták ritkán hozzák meg a várt sikert

Az egyik legnagyobb hibája a villámdiétáknak, hogy csak és kizárólag egy bizonyos élelmiszertípus fogyasztására ösztönöznek, emellett más tápanyagcsoport fogyasztását teljesen megtiltják. Ezzel viszont azt érik el, hogy a szervezet a diéta alatt nem jut azokhoz a létfontosságú vitaminokhoz és nyomelemekhez, amelyre az egészséges szervezetnek szüksége van. Ez ideiglenesen valóban eredményezhet némi fogyást, de ha hosszabb ideig alkalmazzák, akkor az anyagcsere lelassulását eredményezi, ami pedig pont a várt eredmény ellentétéhez, hízáshoz vezet.

Fontos minden tápanyagcsoport fogyasztása
A fogyáshoz és az egészséges életmódhoz meg kell találnai a bevitt tápanyagok megfelelő egyensúlyát

Az egyoldali táplálkozás eredményeként  lelassul az anyagcsere, a nem megfelelő vitamin és tápanyag bevitel miatt csökken a szervezet ellenállóképessége. Energiahiány léphet fel, ami miatt fáradtság, szédülés, hangulatingadozás és sok esetben depresszió alakulhat ki. Jó tudni, hogy a villámdiéták komoly egészségkárosodást is okozhatnak, az egyoldalú táplálkozás miatt kialakulhat magas vérnyomás, cukorbetegség, csontritkulás, epekő, de akár szívinfarktus is.

Aki tehát úgy dönt, hogy újévi fogadalmát betartva fogyókúrába kezd, jobban jár, ha egy egészségesebb, hosszabb távú lehetőségben, akár életmódváltásban gondolkodik.

 

-BT-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.