2017. 01. 13. - 09:25

A pihenés és a színvonalas szolgáltatások miatt népszerűek fürdőink

A pihenés és a színvonalas szolgáltatások miatt népszerűek fürdőink

Töretlen a magyar fürdők közkedveltsége. Nem csoda, hogy a nyári főszezonban árbevételük is emelkedett, 2 százalékkal haladta meg a tavalyit – noha a vendégek száma hasonlóan alakult. A hazai fürdők népszerűségében nemcsak a nagy választék játszik szerepet, hanem az egyre bővülő, színvonalas szolgáltatások is.

Szép eredménnyel zárták az elmúlt évet a magyar fürdők. A nyári, főszezon végi összesítés szerint 2016-ban 2 százalékkal nőtt árbevételük az előző esztendőhöz képest, miközben a vendégforgalom hasonlóan alakult. Ugyanakkor, a legnépszerűbb fürdők még túl is szárnyalták pár százalékkal a korábbi évben elért forgalmukat.

Magyarországon a fürdőturizmus szempontjából 10 város számít a legkedveltebbnek, 7 ezek közül hagyományos fürdőváros. A gyógyturizmus nemcsak Budapesten, hanem a Balaton melletti, épített fürdőkbe is igen sok vendéget vonz.

Fiatalokat és időseket egyaránt vonzanak a hazai gyógyfürdők

Fiatalokat és időseket egyaránt vonzanak a hazai gyógyfürdők

A magyar fürdőket napjainkban is sokan gyógyászati szolgáltatásaik miatt veszik igénybe, ezért a Fürdőszövetség nagy hangsúlyt fektet arra, hogy e szolgáltatások támogatási összege 20 százalékkal emelkedjen.

A vendégek köre ugyanakkor kissé megváltozott. A sokrétű, minőségi szolgáltatások ma már nem főként az időseket és a nyugdíjasokat vonzzák, a fiatalok is előszeretettel választják pihenésük színhelyéül a fürdőket.

Elmondható, hogy Budapesten új fürdőkultúra jött létre, hála a rekonstrukciós programoknak is. Mára a lakosság egyre nagyobb része szán pénzt és időt alkalmaként a teljes relaxációra, feltöltődésre, melyhez a fővárosi és a vidéki fürdők is ideálisak – utóbbiak közül is kiemelkedő a Hungarospa Hajdúszoboszlón, vagy a Gyulai Várfürdő népszerűsége.

Víz alatti sugármasszázs - a Gyulai Várfürdő kedvelt szolgáltatása

Víz alatti sugármasszázs - a Gyulai Várfürdő kedvelt szolgáltatás

A vidéken létesült wellness szállodák napjainkra komoly szerepet töltenek be a belföldi turizmusban.

Azoknak, akik a fürdőkben töltik pihenésüket, kellemes, modern, tiszta és pihentető környezet a helyi táj látnivalóival, szépségével is társul. Jó idejönni, elfelejteni egy kicsit a mindennapi rohanást, a problémákat, sőt a fájdalmakat is – melyek mérsékléséhez nagymértékben hozzájárulnak a magyar gyógyvizek, valamint a fürdőkben igénybe vehető terápiák.

Hazánk fürdőinek közkedveltségét tagadhatatlanul növelik a különféle kedvezmények is – mert bár a belépők ára sokszor nem olcsó, a jegykínálat differenciált, s számos, igen vonzó akcióval élhetnek a pihenni és gyógyulni vágyók.

Fotó: varfurdo.hu

B.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.