2016. 12. 13. - 10:39

Három kiemelkedő téma a Fürdőszövetség életében

Három kiemelkedő téma a Fürdőszövetség életében

Czeglédi Gyula, a Magyar Fürdőszövetség elnöke interjúban elmondta, hogy az idei évnek három kiemelkedő témája volt, amiről a novemberi közgyűlésen is beszámolt.

November 15-16-án Hévízen tartotta közgyűlését a Magyar Fürdőszövetség, melynek első napján Czeglédi Gyula, a szövetség elnöke beszámolója hangzott el. Közel egy órában értékelte az elmúlt év eredményeit, a vele készített interjúban három dolgot emelt ki. "Az első egy rendelet megújítása, ez a fürdők létesítésével és üzemeltetésével kapcsolatos. Az összes szakmai egyeztetés megtörtént, fontos lenne, ha minél hamarabb kihirdetésre kerülne, hogy a jövő évi szezonra már a fürdők fel tudjanak készülni és aszerint tudjanak működni."

 

"Reméljük hogy sikerül helyreállítani a 2006 előtti időszakot"

 

További fontos lépés a bérfejlesztés, ami az egészségügyben elindult, ugyanakkor nem terjed ki a fürdőkben dolgozókra, viszont a magyarországi fürdők nem tudják megteremteni ennek fedezetét, mindaddig, amíg az OEP finanszírozás nem emelkedik. "Az OEP finanszírozását meg kellene jelentősen emelni ahhoz, hogy a fürdőkből ne legyen elvándorlás, mert nincs fedezet a bérfejlesztésre" - hangsúlyozta Czeglédi Gyula. A harmadik fő terület a kedvezményes áfakörbe való átsorolás. Több tárgyalásra és egyeztetésre is sor került főként az ősz folyamán, melyen kifejtették, hogy az épített fürdők turisztikai vonzereje meghatározó jelentőségű, ezért a fürdőknek is a kedvezményes áfakategóriába való besorolása lenne célszerű.

 

/T.D.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.