2021. 06. 08. - 16:42

Újraindult a babaúszás a Hungarospa Aqua Palace Élményfürdőben

Újraindult a babaúszás a Hungarospa Aqua Palace Élményfürdőben

Az Aqua-Palace élményfürdőben minden hétfőn, szerdán és szombaton 10.30-tól várják a kezdő csoportba az édesanyákat és babákat. A kicsiket csak olyan személy kísérheti a foglalkozásra, aki igazolni tudja védettségét a koronavírus ellen.

A kisbabákat az anyaméhben eltöltött időre emlékezteti a víz, emiatt fontos a megfelelő hőfok, mert megnyugszanak és könnyedén lebegnek. A babaúszás erre a pozitív élményre épít, mely valójában egy vidám hangulatú, dalokkal fűszerezett vízi foglalkozás. A babaúszást a gyermek 3 hónapos korától lehet elkezdeni, mert ekkora kapja meg a legfontosabb védőoltásokat és a köldökcsonkja is begyógyul. Az újszülöttek 3, legfeljebb 6-7 hónapos korukig reflexszerűen elzárják orrnyílásaikat és szájukat, ha víz éri arcukat. Ez a búvárreflex akadályozza meg őket abban, hogy vizet nyeljenek le vagy lélegezzenek be.
 

A merülés egy jól megszokott közegben ismert mozgást idéz fel bennük, mert hasonló élményben volt részük az anyaméhben is. Nagy öröm a kicsiknek, ha kötöttségek nélkül mozoghatnak, mert nem korlátozza őket a gravitáció.
 
A babaúszás az Aqua-Palace Élményfürdőben, a Gyermekvilág részlegen, a bébi-úsztató medencében végezhető vagy gyakorolható. Rendelkezésre áll még pihenő- , szoptató-, és pelenkázó helyiség is.
 
 
Ráczné Szécsi Margit és Czumbil Helga a legmagasabb szakértelemmel látják el munkájukat és biztosítják a foglalkozások jó hangulatát. Tapasztalatok alapján a rendszeres foglalkozásokkal
  • javul a baba „edzettsége”, hiszen a mozgás nemcsak az izmait, de a keringést is megdolgoztatja
  • növekszik a kicsi ellenállóképessége a gyakori gyermekbetegségekkel szemben
  • bizonyos életkorokhoz kötött mozgásokat gyorsabban, stabilabban sajátít el
  • fejlődik a baba értelmi képessége, szociális készsége
A víz egy olyan közeg, amely az érzékelés minden területét érinti. Kiegészül még a szoros testi érintkezéssel, amely a baba és szülei közötti erős bizalmi kapcsolatot alakít ki. Az anya és gyermek kapcsolatát erősítik a foglalkozások, kölcsönösen odafigyelnek egymásra, segíti a gyermek fejlődését, különösen a személyiség, a szocializáció és a mozgás terén. A kisbabának teljesen meg kell bíznia a szülőben, mellyel erősebb kötelék alakul ki köztük.
 
 
Mire érdemes vigyázni?
 
Foglalkozásra nem szabad vinni, ha fertőző vagy lázas a baba. A gyerekek ebben a korban még nem szobatiszták, ezért kötelező beszerezni úszópelenkát számukra. Javasolt úgy alakítani a napirendet, hogy foglalkozás előtt közvetlenül ne kapjon enni a baba, mert véletlen "bukással" és hányással járhat együtt a mozgás. Abban az esetben, ha a baba sápadt, erőtlen, lila a szája, akkor ki kell vinni a vízből és gyengéd dörzsöléssel, masszírozással kell átmelegíteni. A szülők foglalkozások után elsajátíthatják a baba-masszázst is.
 
 
 
 
 
A babaúszásra előzetes egyeztetés szükséges a 06 52 558 558-as 302-es mellékű telefonon, vagy érdeklődni lehet az aqua-palace@hungarospa.hu e-mail címen.
 
Szeretettel várják a babákat és szüleiket az Aqua-Palace élményfürdőbe!
 
Forrás és fotó: Hungarospa weboldala
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.