2009. 06. 04. - 08:53
A koktélkészítés eszközei

Mindenkinek jól esik a nyári melegben egy frissítő koktél. De hogyan is kezdjünk hozzá az elkészítéséhez? Milyen eszközök szükségesek a hűsítő italhoz? Ehhez nyújt segítséget Molnár László vendéglátó igazgató rövid ismertetője.
Valójában nem kell profi bármixernek lenni ahhoz, hogy eredeti italokat tudjunk mixelni-feltéve, ha rendelkezünk a megfelelő eszközökkel. A következőkben felsorolt eszközök közül, lehet, hogy egy pár megtalálható az ön háztartásában is.
Séker (keverőpalack):
Egy feltétlenül szükséges. Elsősorban azokat az italokat mixeljük benne, amelyeknek adalékai nehezebben keverednek, mint például a tojássárgája, tejszín. Háromféle sékertípus létezik: a háromrészes szabványos séker egy serlegből egy fedélből és egy beépített szűrőbetétből áll. A következő a Boston séker elnevezést kapta, amely két részből áll: egy nemesacél és egy kisebb ólomkristály serlegből. A harmadikat a profik használják nagy előszeretettel, amely nemesacélból vagy ezüstből készül és jobban is záródik mint a Boston-séker.

Kellemes környezet, frissítő koktélok - Hotel Silver Koktélbár
Keverő vagy mixelőpohárra szükség van minden olyan italnál, melyet nem rázunk, hanem keverünk. A keverőpohár űrtartalmának körülbelől egy liternek kell lennie.
Bárkanál: az adalékoknak a keverőpohárban történő keverésénél van szükség rá
Bárszűrő: egy kerek rozsdamentes acéllemezből áll, melynek spirálrugós széle van és pontosan beleillik a sékerbe vagy a keverőpohárba. Nélkülözhetetlen eszköz ha nem akarjuk, hogy leszűréskor a vendég poharába gyümölcsdarabok, vagy magok kerüljenek.
Mérőpohár: nélkülözhetetlen, mivel minden italnál lényeges az adalékok mennyisége

Nem kell profi bármixernek lenni ahhoz, hogy eredeti italokat tudjunk mixelni
Turmix: gyümölcsök pépesítésére, tejszín felverésére, valamint hűtött italok parfék tejes turmixok készítéséhez szükséges
Ezeken felül nem baj ha kéznél van egy: citromfacsaró, bárcsipesz, vágódeszka, jégvödör, koktélnyársak, szívószálak, bárkés, konzervnyitó.
Séker (keverőpalack):
Egy feltétlenül szükséges. Elsősorban azokat az italokat mixeljük benne, amelyeknek adalékai nehezebben keverednek, mint például a tojássárgája, tejszín. Háromféle sékertípus létezik: a háromrészes szabványos séker egy serlegből egy fedélből és egy beépített szűrőbetétből áll. A következő a Boston séker elnevezést kapta, amely két részből áll: egy nemesacél és egy kisebb ólomkristály serlegből. A harmadikat a profik használják nagy előszeretettel, amely nemesacélból vagy ezüstből készül és jobban is záródik mint a Boston-séker.

Kellemes környezet, frissítő koktélok - Hotel Silver Koktélbár
Bárkanál: az adalékoknak a keverőpohárban történő keverésénél van szükség rá
Bárszűrő: egy kerek rozsdamentes acéllemezből áll, melynek spirálrugós széle van és pontosan beleillik a sékerbe vagy a keverőpohárba. Nélkülözhetetlen eszköz ha nem akarjuk, hogy leszűréskor a vendég poharába gyümölcsdarabok, vagy magok kerüljenek.
Mérőpohár: nélkülözhetetlen, mivel minden italnál lényeges az adalékok mennyisége

Nem kell profi bármixernek lenni ahhoz, hogy eredeti italokat tudjunk mixelni
Ezeken felül nem baj ha kéznél van egy: citromfacsaró, bárcsipesz, vágódeszka, jégvödör, koktélnyársak, szívószálak, bárkés, konzervnyitó.
Szólj hozzá a Hotel Silver - Hajdúszoboszló fórumon!: