2017. 10. 02. - 13:10

Aki Budapesten lett a világ legjobb ifjú sommelier-je

Aki Budapesten lett a világ legjobb ifjú sommelier-je

Idén hazánk adott otthont a sommelier világversenynek – A 2017 szeptember végén megrendezett ifjúsági megmérettetésnek egy lengyel fiatalember lett a győztese.

Magyarország fővárosában tartották idén a világbajnokságot, melyen ifjú sommelier-k mérik össze tudásukat. Budapesten most 5 kontinens fiatal versenyzője indult a megmérettetésen – a szabály szerint csak 31 év alattiak lehettek – adta hírül a turizmusonline.hu.

Több elismert, a szakma által díjazott sommelier is szerepelt a versenyen, akik közül számos fiatalember Michelin-csillagos éttermekben hasznosítja tudását.

A versenyzők és Piotr Pietras, a győztes sommelier

A versenyzők és Piotr Pietras, a győztes sommelier

A zártkörű megmérettetés döntőjére szeptember 30-án került sor, ezen csak a Világszervezet meghívott vendégei, a versenyzők hozzátartozói, kísérői, valamint a sajtó regisztráltjai vehettek részt – írta meg a turizmusonline.hu.

A győztes sommelier a lengyel származású, de brit színekben versenyző Piotr Pietras lett, aki Londonban, a Launceston Place-ben dolgozik.

Hazájában tavaly és 2015-ben is a legjobb sommelier-nek választották.

Másodikként végzett Mikael Grou ausztrál versenyző, míg a harmadiknak a kaliforniai Vincent Morrow-t kiáltották ki – tudatta a turizmusonline.hu.

Fotó: instagram.com/polishsomm

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.