2017. 11. 23. - 09:15

Két év alatt sikertörténetet írt a St.Andrea Wine & Gourmet Bar

Két év alatt sikertörténetet írt a St.Andrea Wine & Gourmet Bar

Kezdetben könnyed borozgatásra alkalmas helyként indult a St. Andrea Wine & Gourmet Bar, mely a budapesti Nyugati Pályaudvarhoz közel, egy impozáns épület aljában található. A megnyitásukat követő második évben azonban Michelin-ajánlást kapott a rendkívül vonzó étterem.

Hogyan válik egy alapvetően borozásra építő, hangulatos étteremből a város egyik legvonzóbb bor- és gourmet bárja?

A kezdetekről és a St. Andrea Wine & Gourmet Bar jellegzetességeiről az üzletvezető, Lizsicsár Miklós mesélt.

Fesztelen, kellemes légkör uralkodik a St. Andrea Wine & Gourmet Bárban

Fesztelen, kellemes légkör uralkodik a St. Andrea Wine & Gourmet Bárban

Az egerszalóki St. Andrea pincészet immár 15 esztendeje képviselteti magát dr. Lőrincz György vezetésével és családi hátterével a magyarországi borászat palettáján.

2014-ben született meg az ötlet, miszerint érdemes lenne Budapestre költöztetni a pincészetet - abból a célból, hogy a fővárosban is minél többen megismerhessék boraikat, s letehessék névjegyüket a gasztronómia térképére.

A nagy múltra visszatekintő borokhoz egyedi ételeket is kínálnak

A nagy múltra visszatekintő borokhoz egyedi ételeket is kínálnak

„A nyitáskor még olyan üzletre gondoltunk, ahol elsősorban a borokat mutathatjuk be – mesélte Lizsicsár Miklós. – Az ételt csupán párosítani szerettük volna hozzájuk. Rövid időn belül kiderült azonban – mely elsősorban konyhánk tevékenységét fémjelzi -, hogy a vendégek egyre feljebb kezdték pozícionálni az éttermünket.”

Ahhoz képest, hogy könnyed borozgatásra építettek, a nyitást követő második évben Michelin-ajánlást kapott az étterem. „A szakma igazi sikertörténetnek tartja, mi pedig tesszük a dolgunkat” – fogalmazott Lizsicsár Miklós.

Lizsicsár Miklós üzletvezető szerint hittel, odafigyeléssel sikerült megvalósítani az álmot

Lizsicsár Miklós üzletvezető szerint hittel, odafigyeléssel sikerült megvalósítani az álmot

Mint az üzletvezető elmondta, 2 és fél év alatt sikerült komoly nyomot hagyniuk a budapesti gasztronómiában, a 15 éves múlttal rendelkező pincészet pedig folytatta azt a – kompromisszumok nélküli – tevékenységet, melyet addig is végzett a borkészítés terén.

Minden részlet tökéletesen ki van dolgozva a St. Andrea Wine & Gourmet Bárban

Minden részlet tökéletesen ki van dolgozva a St. Andrea Wine & Gourmet Bárban

„Azzal az odafigyeléssel és tenni akarással, melyet az elmúlt 2 és fél évben végeztünk, úgy gondolom, folyamatosan felfelé pozícionáljuk magunkat. Mindez megmutatkozik az étkészleten, a felszolgálásban és a vendégkörben is. Amikor a vendég ide belép, élményt szeretnénk nyújtani számára. Ha nem szeretném, amit csinálok, nem tarthatnánk ott, ahol vagyunk - hiszen én vagyok a házigazda. Amikor megérkezik a vendég, először az én munkámmal szembesül és az én irányításom alatt dolgozó emberekkel találkozik” – jegyezte meg az üzletvezető.

A vendégeknek élményt szeretnének nyújtani – s ehhez minden adott az étteremben

A vendégeknek élményt szeretnének nyújtani – s ehhez minden adott az étteremben

„Fontos, hogy ugyanolyan tisztelettel és odafigyeléssel tegyem a vendégek elé az ételt vagy kínáljam a borokat, amely gondossággal a konyha készíti az ételeket vagy a pincészet előállította és palackozta a nedűket. Ez egy igen összetett munka” – hangsúlyozta.

Hívogató belső, különleges borokkal és egyedi ízkínálattal

Hívogató belső, különleges borokkal és egyedi ízkínálattal

Mint Lizsicsár Miklós kiemelte: az induláskor voltak álmaik, melyek célokká erősödtek. Ezeket hittel, odafigyeléssel és sok munkával sikerült megvalósítani: eljutottak oda, ahol most vannak. Ennél magasabbra is törnének, azonban szeretnének továbblépni a kikövezett úton.

Ehhez a St. Andrea Wine & Gourmet Barnak minden lehetősége adott is.

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.