Hotel-Étterem

Magyar boroktól volt „hangos” Dél-Korea

Magyar boroktól volt „hangos” Dél-Korea

A közelmúltban került megrendezésre Dél-Koreában Ázsia legnagyobb borászati kiállítása, amelyen a magyar boroknak igen sok elismerés jutott.

Közel harminc ország vett részt a 2016. október 28-a és 30-a között megrendezett Asia Wine Trophy-n, azaz Ázsia legnagyobb borászati kiállításán.

A rangos eseményen Magyarország is szerepelt, s Budai Gyula, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosának elmondása szerint óriási sikert is aratott boraival.

Nagy sikert arattak a magyar borok a dél-koreai borkiállításon

Nagy sikert arattak a magyar borok a dél-koreai borkiállításon

Hazánkból 37 bort neveztek be a megmérettetésre, kettő közülük ezüst, kilenc arany minősítést kapott, míg a Pannon Tokaj Pincészet Dominium 6 puttonyos aszúját az arany medálra is érdemesnek találták, kategória-győztesként – írta meg az Élelmiszer Online.

A kiváló magyar borok megismertetésére ideális alkalom volt Ázsia legméretesebb és fontosságát tekintve is elsősrangú élelmiszeripari és borászati vására – mondta el Budai Gyula, hozzátéve, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium már korábban is tett lépéseket annak érdekében, hogy a már számos országban népszerű magyar borokat Ázsiában is megismerjék.

A koreai vásár igen jó alkalom volt arra, hogy más, kiváló borainkat is megkóstolhassák a helyiek, ugyanis bár a Tokaji aszúból többféle is kapható a dél-koreai boltokban, kereskedelmi mennyiségben magyar vörös- és fehérbort mindezidáig nem szállított hazánk ebben az országba.

A rangos megmérettetésre egyébként összesen 4 ezer bort regisztráltak a világ minden részéről – tudatta az Élelmiszer Online.

B.A.

 

Kylie Jenner babát vár

Kylie Jenner babát vár

A legfrissebb hírek szerint a legfiatalabb Kardashian testvér hamarosan szülői örömök elé néz, ugyanis állapotos.   
Okos babaágyat készítenek

Okos babaágyat készítenek

Ismét valami újdonsággal rukkol elő a technika, ugyanis terveznek egy olyan ágyat a babák számára, amely minden kényelmet megad nekik.   
Fergie: Végre fellélegezhetek…

Fergie: Végre fellélegezhetek…

A csinos énekesnő sokkal jobban érzi magát, mióta napvilágot láttak a válásáról szóló hírek. Fergie és a férje, Josh Duhamel ugyanis már jó ideje külön van, de ...
Így étkezz a normális emésztéshez

Így étkezz a normális emésztéshez

Ahogy idősödik az ember az anyagcseréje egyre jobban lelassul. Ez ellen azonban lehet tenni, méghozzá megfelelő étkezéssel.   
Demi Lovato szexuális hovatartozásáról vallott

Demi Lovato szexuális hovatartozásáról v...

A gyönyörű énekesnő kijelentette: nem tartozik senkinek magyarázattal arról, hogy melyik nemhez vonzódik. Demi Lovatót ugyanis megkritizálták a közösségi médiáb...
Hamarosan elindul a Kutatók éjszakája

Hamarosan elindul a Kutatók éjszakája

Ebben az évben ismét megrendezik a nagysikerű eseményt, amelynek országszerte különleges programjai lesznek.   
Már húszas éveiben adoptált volna Angelina

Már húszas éveiben adoptált volna Angeli...

A csinos színésznő igen fiatalon azon gondolkodott, hogy örökbefogad egy kambodzsai árvát –  legjobb barátja szerint Angelina Jolie a húszas éveiben elkezdett e...
Innen származnak a kutyák

Innen származnak a kutyák

Régóta foglalkoztatja a kutatókat, hogy vajon honnan származik ez a kedves háziállat. Most pedig egy újabb elmélet látott napvilágot.   
Kapócs Zsóka babát vár

Kapócs Zsóka babát vár

Teljesült a magyar sztár álma, ugyanis mint kiderült, hamarosan édesanya lesz.   
Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás?

Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás...

Azoknál a gyermekeknél, akik kicsi korukban gyakran küzdöttek légúti fertőzésekkel, nagyobb eséllyel alakul ki később asztma vagy csökkennek a tüdőfunkciók.
< >