2016. 11. 23. - 14:30

Magyar boroktól volt „hangos” Dél-Korea

Magyar boroktól volt „hangos” Dél-Korea

A közelmúltban került megrendezésre Dél-Koreában Ázsia legnagyobb borászati kiállítása, amelyen a magyar boroknak igen sok elismerés jutott.

Közel harminc ország vett részt a 2016. október 28-a és 30-a között megrendezett Asia Wine Trophy-n, azaz Ázsia legnagyobb borászati kiállításán.

A rangos eseményen Magyarország is szerepelt, s Budai Gyula, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosának elmondása szerint óriási sikert is aratott boraival.

Nagy sikert arattak a magyar borok a dél-koreai borkiállításon

Nagy sikert arattak a magyar borok a dél-koreai borkiállításon

Hazánkból 37 bort neveztek be a megmérettetésre, kettő közülük ezüst, kilenc arany minősítést kapott, míg a Pannon Tokaj Pincészet Dominium 6 puttonyos aszúját az arany medálra is érdemesnek találták, kategória-győztesként – írta meg az Élelmiszer Online.

A kiváló magyar borok megismertetésére ideális alkalom volt Ázsia legméretesebb és fontosságát tekintve is elsősrangú élelmiszeripari és borászati vására – mondta el Budai Gyula, hozzátéve, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium már korábban is tett lépéseket annak érdekében, hogy a már számos országban népszerű magyar borokat Ázsiában is megismerjék.

A koreai vásár igen jó alkalom volt arra, hogy más, kiváló borainkat is megkóstolhassák a helyiek, ugyanis bár a Tokaji aszúból többféle is kapható a dél-koreai boltokban, kereskedelmi mennyiségben magyar vörös- és fehérbort mindezidáig nem szállított hazánk ebben az országba.

A rangos megmérettetésre egyébként összesen 4 ezer bort regisztráltak a világ minden részéről – tudatta az Élelmiszer Online.

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.