2023. 11. 08. - 09:45

A kínai Baidu chatbotja vetekszik a ChatGPT-vel

A kínai Baidu chatbotja vetekszik a ChatGPT-vel

A Baidu szerint Ernie AI chatbotja már olyan jó, mint a ChatGPT – a cég mindezt hónapokkal azután közölte, hogy bevezetését gyengének találták.

Ugyanolyan jó az Ernie chatbot, mint a ChatGPT – ezt a Baidu Inc. alapítója, Robin Li jelentette ki a közelmúltban. Mint mondta, cége nagy nyelvi modellje végre utolérte az OpenAI fejlett GPT-4-ét, sőt megszerezte a vezetést a versenyben, amely Kínában kialakult, hogy az Egyesült Államokkal vetélkedő mesterséges intelligenciát fejlesszenek.
 
A milliárdos Pekingben lépett színpadra, hogy bemutassa az Ernie 4.0-t egy kérdezz-felelek keretein belül. Demonstrálta a mesterséges intelligencia képességét a válaszadásra és a bonyolult rejtvények menet közbeni megoldására.
 
Ernie kifinomultságában és általános képességeiben megegyezett az OpenAI alaptermékével – mondta Li.
 
A kínai Baidu chatbotja vetekszik a ChatGPT-vel
A kínai Baidu chatbotja vetekszik a ChatGPT-vel
 
Az Ernie chatbot mostanra több mint 45 millió felhasználóval rendelkezik – ez olyan mérföldkő, amit a ChatGPT nem ért még el, jelenleg 180 millióan alkalmazzák – pedig az amerikai bot hónapokkal korábban indult.
 
A Baidu Kína vezető keresője - melyet gyakran a Google hazai megfelelőjeként emlegetnek -, nagy reményeket fűz a mesterséges intelligenciához, hogy segítsen megelőzni riválisait, kezdve az Alibaba Group Holding Ltd.-től a Tencent Holdings Ltd.-ig, ők irányítják ugyanis az internet többi részét. A Baidu részvényei mintegy 1,5 százalékot estek a közelmúltban.
 
A Baidu agresszív befektetési hullámba kezdett Kínában, miután a ChatGPT bemutatta a generatív mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségeket – amely egyszerű parancsokkal is képes videót és tartalmat létrehozni.
 
A Baidu-t tartják vezetőnek a helyi nagy technológiai cégekkel és rengeteg startup vállalkozással folytatott versenyben, s esélyesnek arra, hogy létrehoz majd egy következő generációs platformot a világ legnagyobb internetes piaca számára.
 
A kínai vállalat emellett folyamatosan versenyezik olyan cégekkel, mint a Microsoft Corporation, vagy a Google, hogy olyan szolgáltatásokat hozzanak létre, mint a ChatGPT és a Dall-E.
 
B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.