2024. 02. 07. - 09:30

A világ első 6G tesztműholdját bocsátja fel a China Mobile

A világ első 6G tesztműholdját bocsátja fel a China Mobile

Sikeresen elindította a világ első 6G architektúrát tesztelő műholdját a China Mobile, amely a legnagyobb mobilelőfizetői távközlési szolgáltatónak számít a világon.

Sikerrel indította el a világ első 6G architektúrát tesztelő műholdját a China Mobile – ami jelentős mérföldkő a Kína integrált űr- és földi kommunikációs technológia feltárására tett erőfeszítései terén.
 
Az alacsony Föld körüli keringési tesztműhold az első a világon, amely 6G tervezési architektúrát alkalmaz. Február 3-án bocsátották fel egy másik műholddal együtt – ez a China Mobile 5G technológiáját foglalja magába.
 
A 6G tesztműhold elosztott autonóm architektúrát tartalmaz a 6G számára. A China Mobile és a Kínai Tudományos Akadémia Mikroműholdak Innovációs Akadémiája közösen fejlesztette ki.
 
A világ első 6G tesztműholdját bocsájtja fel a China Mobile
A világ első 6G tesztműholdját bocsájtja fel a China Mobile
 
Alacsony késleltetés és a nagy adatátviteli sebesség
 
A kínai szoftvereket és hardvert használó rendszer támogatja az orbitális szoftverrekonstrukciót, az alaphálózati funkciók rugalmas kiépítését és az automatizált menedzsmentet, növelve a műhold maghálózat pályán belüli működésének hatékonyságát és megbízhatóságát – közölte a China Mobile.
 
A nagyjából 500 kilométeres pályamagasságon elhelyezett kísérleti műholdak olyan előnyöket kínálnak, mint például az alacsony késleltetés és a nagy adatátviteli sebesség - a 36 ezer kilométeres pályán utazó, magas pályán lévő műholdakhoz képest.
 
A jövőbeni integrált űr- és földi hálózatok kulcsfontosságú platformjaként az alacsony föld körüli pályán lévő műholdak képesek kezelni a földi mobilhálózatok távközlési jellefedettségi hiányosságait és világszerte nagyobb sávszélességű műholdas internetszolgáltatásokat nyújtanak – állítja a China Mobile.
 
A vállalat egyébként bejelentette, hogy a tesztműholdakon alapuló pályán végzett kísérleteket tervez, felgyorsítva az űr-föld technológiai iparágak integrációját és fejlődését.
 
B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.