2024. 01. 10. - 09:15

Autóipari chip-szabványok kiépítéséhez ad útmutatást Kína

Autóipari chip-szabványok kiépítéséhez ad útmutatást Kína

A keleti ország ipari és információs technológiai minisztériuma útmutatást adott ki az autóipari chipek szabványainak kiépítésére vonatkozóan.

A kínai ipari és információs technológiai minisztérium a közelmúltban útmutatást adott ki az autóipari chipekre vonatkozó nemzeti szabványok kialakításáról. 
 
Az útmutató célja elősegíteni az autóchip-szabványok kidolgozását és bevezetését, valamint megkönnyíteni e chipek kutatását, fejlesztését és alkalmazását.
 
Prioritást élvez a sürgősen szükséges, alapvető, közös és a kulcstermékekhez kapcsolódó szabványok kidolgozása – áll az útmutatóban.
 
Kína 2025-ig több mint 30 kulcsfontosságú szabványt dolgoz ki az autóipari chipekre vonatkozóan, amelyek tisztázzák a megbízhatósággal, valamint a környezettel, az elektromágneses kompatibilitással, a funkcionális biztonsággal és az információbiztonsággal kapcsolatos alapvető követelményeket.
 
Öt évvel későbbre, 2030-ra több mint 70 szabványt fogalmaznak meg, amelyek hatékonyan támogatják az előremutató, integrált autóipari chip technológia és termékek fejlesztését – tudatta a kínai minisztérium.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.