2023. 08. 02. - 09:20

Elindult a világ legnagyobb szélturbinája Kínában

Elindult a világ legnagyobb szélturbinája Kínában
Sikerült hálózatba kapcsolni és elindítani a keleti országban azt a szélturbinát, amely jelenleg a világon a legnagyobb és várhatóan 36 ezer háztartást lát el energiával.
Beindították Kína 16 megawattos, 146 méter magas szélturbináját, amely jelenleg a világon a legnagyobbnak számít. A hírek szerint hálózatba kapcsolták, vagyis hamarosan 36 ezer otthont tud ellátni energiával. szelturbina_kina_01
 
Az Interesting Engineering beszámolója szerint az óriás szélturbina a CTGC és a Goldwind Science and Technology vállalat összefogásával épült fel.
 
Fujain partjaitól majdnem 33 kilométerre található a Tajvani-szorosban.
 
Itt 7-es erősségű széllökések vannak, ezért az elhelyezés ideálisnak bizonyult. Természetesen úgy tervezték meg a monstrumot, hogy az ott valaha mért legnagyobb széllökéseket is elbírja.
 
Kína az utóbbi esztendőkben rendkívül nagy összegeget áldoz a megújuló energiaforrásokra, amelyet a hatalmas szélturbina is bizonyít.
 
Úgy hírlik, működtetésével 22 ezer tonna szén elégetését lehet megspórolni, s ezzel nyilvánvalóan jóval kevesebb szén-dioxid is kerül a levegőbe.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.