2023. 11. 29. - 08:35

Főként időseknek segíthetnek a bámulatos kínai humanoid robotok

Főként időseknek segíthetnek a bámulatos kínai humanoid robotok

Lenyűgöző videóval mutatta be humanoid robotjai képességeit a Fourier Intelligence kínai cég. A GR-1 robotok még táncmozdulatokat is könnyedén megcsinálnak.

Valósággal újradefiniálják a robotikát a Fourier Intelligence humanoidjai. A kínai cég a közelmúltban videót jelentetett meg arról, mire képesek GR-1 robotjai: nos, még lenyűgöző táncmozdulatokkal is ámulatba ejtik az embert.
 
Az előadás árulkodik robusztus csípőműködésükről és egyedi képességeikről. S bár a humanoidok elsődleges célja az idősek megsegítése, a videó kiemeli a robotban rejlő szórakozási lehetőségeket is.
 
humanoid_kinai_1
 
A GR-1 robotok dinamikus kamera- és ujjmozgásokat, karhullámzásokat, légütéseket, sekély félguggolásokat, derékcsavarásokat és egy kis merev lábú járást is bemutatnak.
 
Nagyon úgy tűnik, hogy a Fourier Intelligence mérnökei sikeresen ötvözték a funkcionalitást a kreativitással, így a GR-1 több egy egyszerű gondozónál.
 
A 300 Nm-es csípőmotorok, amelyek nagyjából 100 kilósak, lehetővé teszik a robot számára, hogy 50 kilogrammot felemeljen. Ez lenyűgöző teljesítmény egy ilyen termetű szerkezetnél.
 
A képesség értékessé teszi a GR-1 humanoidot a betegek segítése terén - különféle tevékenységekben, az ágyból vagy WC-ről felkeléstől kezdve a kerekesszékbe navigálásig.
 
 
A Fourier Intelligence 2023 végéig 100 darab robotot szeretne leszállítani, amelyeket alapképességekkel láttak el. Többségüket kutatás-fejlesztési központokba szánják, hogy a praktikus szempontok figyelembe vételével továbbfejlesszék őket.
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.