2024. 04. 03. - 09:30

Gőzerővel épül a digitális Kína

Gőzerővel épül a digitális Kína

Kína több mint 32 zettabájtnyi adatot generált 2023-ban – derült ki a Nemzeti Adatkezelő adatforrásokról készített felméréséből. Ezzel valóságos digitális országnak számít.

A becslések szerint Kína több mint 32 zettabájtnyi adatot hozott létre 2023-ban – adta hírül a Nemzeti Adatkezelő (NDA) adatforrásokról készített felmérése.
 
Liu Liehong, az NDA vezetője konferencia keretében jelentette be, hogy 31 tartományi szintű régió és a Xinjiang Termelési és Építőipari Hadtest adatokkal kapcsolatos intézményt hozott létre.
 
Gőzerővel épül a digitális Kína
Gőzerővel épül a digitális Kína
 
Liu szerint 2023 végére az ország több mint 1,05 millió szabványos rack-et telepített nyolc nemzeti számítástechnikai központba, amelyek átlagos rack-kihasználtsága 61,9 százalék volt - ez 3,9 százalékponttal magasabb, mint 2022-ben.
 
Liu ígéretet tett arra is, hogy megalkotja és javítja az adatszabványosítás nemzeti mechanizmusait, valamint felgyorsítja az ipari szabványok megfogalmazását az adatszektorban.
 
Kína az utóbbi időben fokozta erőfeszítéseit az adatalapú fejlesztés támogatására.
 
Az NDA-t 2023 októberében hozták létre az ország azon törekvései részeként, hogy előmozdítsák a digitális gazdaságot és társadalmat magában foglaló „digitális Kína” tervezését és felépítését.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.