2024. 02. 28. - 09:20

Intelligens, összekapcsolt járművek útját indította el a kínai Tiencsin

Intelligens, összekapcsolt járművek útját indította el a kínai Tiencsin

A kínai Tiencsin Baodi kerületében útjukra indulnak az első, intelligens, összekapcsolt járművek (ICV-k). Ez a város első ilyen jellegű kezdeményezése.

Demonstrációs projekt vette kezdetét az észak-kínai Tiencsin (Tianjin) város Baodi kerületében február 26-án: elindították az intelligens összekapcsolt járművek (intelligent connected vehicles - ICV-k) útpályáját. Ez az első ilyen jellegű kezdeményezés a településen.
 
A 11,3 kilométeres autópálya Baodi nagysebességű vasútállomását és a Peking-Tianjin Zhongguancun Tech Town-t, azaz a technológiai városnegyedet köti össze.
 
Egy okosbusz esetében az úttesten való áthaladás és 5 megállás mindössze 18 percet vesz igénybe. A busz sebessége eléri a 70 km/órát.
 
Intelligens, összekapcsolt járművek útját indította el a kínai Tiencsin - Fotó: X/chinanews.com
Intelligens, összekapcsolt járművek útját indította el a kínai Tiencsin - Fotó: X/chinanews.com
 
Az úttestet felhővezérlő rendszerrel látták el, amely lehetővé teszi az ICV-k összehangolt érzékelését, tervezését és döntéshozatalát - valamint a járművek valós idejű megfigyelését is.
 
Mind a 19 kereszteződést intelligens jelzőlámpás vezérlőrendszerrel szerelték fel, amely elsőbbséget ad a tömegközlekedési járműveknek és jelentősen lerövidíti a buszos utazás időtartamát.
 
A projekt hatékony, biztonságos és kényelmes tömegközlekedési szolgáltatásokat kínál a technológiai város számára és a vonal mentén egyaránt - mondta Mao Jinsong, a Baodi párttitkára.
 
Fotó: X/chinanews.com
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.