2023. 12. 27. - 09:35

Kína 2030-ig kereskedelmi forgalomba hozná a 6G-t

Kína 2030-ig kereskedelmi forgalomba hozná a 6G-t

Kína 2030 körül már a 6G technológia kereskedelmi forgalomba hozatalára törekszik – tudatta az ország 6G-t támogató csoportjának egyik tisztviselője.

Kína 2030 körül kereskedelmi forgalomba hozná a 6G-t - az 5G utáni, következő generációs vezeték nélküli technológiát – jelentette be a 6G-t támogató csoport egyik tisztviselője.
 
A 6G szabványokat várhatóan 2025-ben határozzák meg - mondta el Wang Zhiqin, a kínai 6G promóciós csoport vezetője, egyben a Kínai Információs és Kommunikációs Technológiai Akadémia igazgatóhelyettese.
 
„Mindenki megkérdőjelezi, szükség van-e még mindig a sebesség növelésére az 5G technológia bevezetése óta. Valójában azonban a 6G szolgáltatás inkább a társadalmi menedzsmentről, a kormányzásról és az intelligensebbségről szól” – fogalmazott Wang.
 
Kína 2030-ig kereskedelmi forgalomba hozná a 6G-t
Kína 2030-ig kereskedelmi forgalomba hozná a 6G-t
 
Hozzátette: jelenleg az 5G bázisállomások csak kommunikációs jeleket tudnak küldeni és fogadni. A 6G korszakban azonban a bázisállomások a kommunikációt és az érzékelést is támogatják majd. Rádióhullámok segítségével érzékelhetik a környező környezetet - az objektumok formáját és mozgását például -, ami nemcsak a kommunikáció teljesítményét javítja, hanem kibővíti kereskedelmi alkalmazásait is.
 
A kínai Ipari és Informatikai Minisztérium (MIIT) december elején jelentette be, hogy az ország kiosztotta a 6 GHz-es spektrumot az 5G és a 6G rendszerek számára.
 
A 6 GHz-es spektrum az egyetlen jó minőségű erőforrás, amely a lefedettség és a kapacitás előnyeit is figyelembe véve nagy sávszélességgel rendelkezik a középső sávban - közölte a minisztérium, jelezve, hogy a 6 GHz-es tartomány különösen alkalmas 5G vagy 6G rendszerek kiépítésére a jövőben.
 
A következő lépések során a minisztérium megszilárdítja a 6G alkalmazás alapjait és elősegíti az ágazatok közötti együttműködést a robusztus 6G ökoszisztéma ápolása érdekében, miközben előmozdítja a globálisan egységes 6G szabványok megfogalmazását is – mondta Zhang Yunming, a MIIT alelnöke.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.