2023. 11. 22. - 10:50

Kína már az utakat fejleszti az önvezető autók számára

Kína már az utakat fejleszti az önvezető autók számára

Több utat tesz elérhetővé a nagymértékben autonóm járművek használatához a keleti ország. Kína új programot dolgozott ki az önjáró kocsik elterjedése érdekében.

Új programról számolt be Kína november közepén, melynek lényege a nagymértékben autonóm járművek közúti elterjedésének felgyorsítása.
 
Mindezt azzal valósítanák meg, hogy több futurisztikus technológiát engednek be a piacra és kiterjesztik az autók közlekedésére alkalmas zónákat.
 
A négy központi kormányzat által kiadott dokumentum szerint az autógyártók, valamint a sorozatgyártású, félig vagy nagymértékben autonóm (3. és 4. szintű) kocsik tényleges felhasználói bizonyos városokban december 20-ig benyújthatják be a szabályozó hatóságokhoz a kereskedelmi műveletekre vonatkozó, közös terveket.
 
Kína már az utakat fejleszti az önvezető autók számára
Kína már az utakat fejleszti az önvezető autók számára
 
Ezeket pedig majd a kínai Ipari és Informatikai Minisztérium (MIIT) vizsgálja felül az ország legfőbb közbiztonsági, közlekedési és lakásügyi hatóságaival együtt, végső jóváhagyásra, azzal a céllal, hogy segítsenek finomítani a technológiát és fenntartsák a vonatkozó szabályokat, előírásokat, illetve a nemzeti szabványokat.
 
A pénzügyi médiának nyilatkozó iparági bennfentesek szerint az első jóváhagyások - melyek célja a technológia finomítása és a szabályok megfogalmazásának javítása -, valószínűleg 2024 első negyedévében születnek meg.
 
A résztvevő városok között szerepel Peking, Sanghaj, Kanton és Sencsen – tudatta a minisztérium.
 
B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.