2024. 04. 10. - 09:00

Kína megelőzheti Japánt a szabadalmak benyújtása terén

Kína megelőzheti Japánt a szabadalmak benyújtása terén

Kína valószínűleg megelőzi Japánt, amivel az Európai Szabadalmi Hivatal harmadik legnagyobb szabadalmi benyújtója lesz 2024-ben – állítja egy elemző.

Egy elemző szerint Kína nagy eséllyel megelőzi Japánt, s az Európai Szabadalmi Hivatal (EPO) harmadik legnagyobb szabadalmi benyújtója lesz idén.
 
Mindez akkor következik be, ha a kínai vállalatok tanúbizonyságot tesznek folyamatos innovációs képességeikről és elfogadják a szellemi tulajdon védelmét szolgáló nemzetközi szellemi tulajdon-rendszert.
 
Az EPO legfrissebb adatai szerint a kínai vállalatok és feltalálók 2023-ban 20.735 szabadalmi kérelmet nyújtottak be, ezzel lemaradva Japán mögött, amey 21.520-at, Németország mögött, amely 24.966-ot és az Egyesült Államok mögött, amely 48.155 szabadalmi bejelentést tett tavaly.
 
Ugyanakkor, az Európai Szabadalmi Hivatal vezető üzleti elemzője, Aidan Kendrick a China Daily-nek adott exkluzív interjújában elmondta, hogy a kínai vállalatok szabadalmi kérelmei 8,8 százalékkal nőttek 2023-ban az EPO-nál az előző év azonos időszakához képest.
 
„Előrejelzéseket mindig nehéz készíteni, ám ha a Kínából és a magasabb rangsorolást kapott országokból származó szabadalmi bejelentések trendjeit extrapoláljuk, Kína már 2024-ben feljebb, a harmadik harmadik helyre kerülhet a listán” – fogalmazott Kendrick.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.