2023. 09. 27. - 10:05

Kína uralja majd a technológia világát?

Kína uralja majd a technológia világát?

Kína fogja uralni a technológia világát, a Nyugat elvesztette vezető helyét ezen a téren - állítja a Web Summit éves technológiai konferencia vezérigazgatója.

A jövő évben Katarban megrendezésre kerülő technológiai csúcstalálkozó alapítója szerint a Nyugat elvesztette vezető helyét a technológia terén.
 
Paddy Cosgrave, a Web Summit éves technológiai konferencia vezérigazgatója szerint a következő évtizedben Kína uralja majd a technológia világát.
 
Cosgrave az Al Jazeera Digital On The Record című műsorában fejtette ki véleményét, miszerint a Nyugat elvesztette vezető státuszát a technológia és az innováció terén - noha fél évszázadon át volt ebben a helyzetben.
 
Kína előnyéről beszélt az Al Jazeera műsorában Paddy Cosgrave, a Web Summit konferencia vezérigazgatója
Kína előnyéről beszélt az Al Jazeera műsorában Paddy Cosgrave, a Web Summit konferencia vezérigazgatója
 
„Az Egyesült Államok 50 éven át hajtotta a technológia fejlődését, az elmúlt évtizedben azonban a technológiai képességek gyorsan szétszóródtak a világ más részeire – fogalmazott Cosgrave. - A következő évtizedben Kína fogja uralni a technológiát, mert intenzíven összpontosított a köz- és a magánszektor közötti fontos partnerségre, lenyűgöző eredményekkel.”
 
Cosgrave kritikusan fogalmazott az Egyesült Államokkal és az európai országokkal szemben, mondván, hogy „nehéznek érzik, ha a világ más részeiről származó cégek felülmúlják őket”.
 
A globális technológiai esemény ír alapítója elmondta: a Közel-Keletet jelölné meg azon régiónak, amely a technológiai szektor „növekedésének legnagyobb részét” hozza majd – ennek feltörekvő vállalatait a katari esemény be is mutatja majd.
 
„A Web Summit a kezdetekkor túlnyomórészt európai és észak-amerikai közönséget vonzott, az elmúlt 5 év változásai azonban szembetűnőek voltak az arab világ részvételének növekedésével” – mondta Cosgrave.
 
A tervek szerint Katar ad otthont a 2024-es rendezvénynek február 25. és 29. között – s Paddy Cosgrave szerint segít elhozni a világ többi fontos szereplőjét az arab világba.
 
„Az esemény megmutatja majd, hogy ez egy hihetetlenül fontos piac. Nem teheted meg, hogy ne legyél itt” – fogalmazott a Web Summit vezérigazgatója.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.